Liviu Dragnea: Regiunile vor fi infiintate pana la sfarsitul anului

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 14:51
1582 citiri
Liviu Dragnea: Regiunile vor fi infiintate pana la sfarsitul anului

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, care este si presedinte executiv al PSD, spune ca nu exista nicio divergenta cu PNL in privinta regionalizarii si ca viitoarele regiuni vor fi functionale pana la sfarsitul anului.

El a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca deocamdata n-a facut nicio propunere privind numarul de regiuni si ca asteapta concluziile unui grup de lucru care a fost infiintat in acest sens.

"Tot aflu din presa ca exista un diferend intre noi si PNL, numai ca in realitate noi tot cautam diferendul acesta si nu-l gasim. Eu n-am prezentat pana acum niciun proiect care sa aiba un numar de regiuni, opt, sapte sau 15. Eu am prezentat actualele regiuni de dezvoltare care exista in Romania si pe aceste regiuni de dezvoltare am aratat niste fluxuri, de comunicare, de miscari de marfuri, resurse umane, potential, harti care reprezentau dezechilibre de dezvoltare in interiorul Romaniei", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, "nu este finalizata analiza la Ministerului Dezvoltarii in cadrul grupului academic cu care lucram, format din academicieni si profesori universitari, nu este finalizata analiza care sa ne dea propunerea finala cu care vom veni in fata guvernului si apoi a opiniei publice pentru a lansa dezbaterile".

Liviu Dragnea a subliniat faptul ca "nu exista doua proiecte", ci doar "o analiza extrem de serioasa cu care o sa iesim in perioada urmatoare". Vicepremierul a mai spus ca pana la sfarsitul anului in curs regiunile vor fi infiintate.

"Nu putem iesi cu legea de infiintare a regiunilor pana cand nu modificam Constitutia. Dupa ce modificam Constitutia in septembrie-octombrie, iesim cu legea de infiintare a noilor regiuni, care va fi aprobata in Parlament, eu sper ca prin procedura angajarii raspunderii. Asta inseamna ca undeva la sfarsit de noiembrie cel mai tarziu regiunile sa fie infiintate. Iar imediat dupa ce sunt infiintate, vor avea loc alegeri, poate indirecte, pentru a fi constituite si noile structuri de conducere, pana la sfarsitul anului", a precizat Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regiuni 2013, #regionalizare 2013, #Dragnea regionalizare , #Regionalizare