Ponta: Mi-as fi dorit ca proiectul descentralizarii sa fi fost adoptat simplu, dar avem sabotajul presedintelui

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 17:05
1805 citiri
Ponta: Mi-as fi dorit ca proiectul descentralizarii sa fi fost adoptat simplu, dar avem sabotajul presedintelui

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, ca si-ar fi dorit ca proiectul privind descentralizarea sa fi putut fi adoptat in procedura obisnuita a celor doua Camere ale Parlamentului, sustinand ca acest lucru nu a fost posibil din cauza "sabotajului" presedintelui Traian Basescu.

"Vreau sa precizez ca mi-as fi dorit, cum de altfel s-a intamplat in foarte multe cazuri, ca acest proiect sa poata fi adoptat in procedura obisnuita a celor doua Camere. Din pacate, avem mult prea multe legi importante si poate cea mai importanta este legea referendumului adoptata de catre dumneavoastra, parlamentarii Romaniei, de doua ori chiar, (...) de fiecare data sabotajul presedintelui Romaniei, cel care contesta la Curte, evident Curtea nu-i da dreptate, dar nici astazi nu avem aceasta lege. Acest sabotaj pe care nu-l inteleg si care probabil va continua anul viitor va impune ca Guvernul pe care dvs l-ati investit si pe care il sprijiniti sa vina in fata dvs cu aceste proiecte, sa le adoptam, sa le punem in practica si impreuna sa realizam ceea ce doar s-a promis in ultimii noua ani si, din pacate, nu s-a facut - o modernizare a statului roman", a spus Ponta.

El a punctat ca asumarea raspunderii pe proiectul legii descentralizarii este una colectiva.

"Este vorba de o asumare colectiva, cum a fost si in cazul imobilelor retrocedate, pentru ca nu este o decizie a unui Guvern inevitabil temporar sau a unei majoritati existente in acest moment, este un act pe care il adoptam pentru anii care urmeaza. Eu nu vad nicio posibilitate pentru un viitor Guvern de a da inapoi de la aceasta directie a descentralizarii, dimpotriva. Si guvernele urmatoare trebuie sa mearga in acest sens", a indicat premierul.

In final, el le-a multumit vicepremierului Liviu Dragnea, ministrilor si parlamentarilor pentru incredere si sprijin. "Vreau sa va spun ca sunt convins ca mergem in directia buna a reformarii statului roman", a conchis Ponta.

#Ponta regionalizare, #descentralizare Romania, #proiect descentralizare Romania , #Regionalizare