Regionalizare. PSD vrea 10 regiuni si revizuirea Constitutiei la prezidentiale

Vineri, 30 August 2013, ora 12:45
2589 citiri
Regionalizare. PSD vrea 10 regiuni si revizuirea Constitutiei la prezidentiale

Liderii social-democrati au discutat vineri, la sedinta BPN al PSD, despre varianta impartirii tarii in zece regiuni, in aceasta arhitectura urmand ca Sibiu si Brasov sa fie regiuni separate, au spus, pentru Mediafax, surse din partid.

De asemenea, social-democratii au optat si pentru convocarea referendumului de revizuire a Constitutiei odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, in deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, ca din toamna trebuie sa se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare in sensul formarii regiunilor inainte de a primi statutul constitutional prin revizuirea Legii fundamentale.

"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat si ieri (joi, n.r.) in cadrul unui BPN informal, doar cu vicepresedintii. Cred ca din aceasta toamna trebuie sa mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, in a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutional", a spus Ponta.

Premierul a spus ca proiectul cel mai important din aceasta toamna este declansarea efectiva a descentralizarii.

#regionalizare Romania, #Ponta regionalizare 2014, #regiuni PSD, #referendum Constitutie Ponta, #alegeri prezidentiale Ponta , #Regionalizare