Piedone vrea sa dea salubrizarea sectorului 4 fara licitatie

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 11:39
2318 citiri
Piedone vrea sa dea salubrizarea sectorului 4 fara licitatie

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), printr-o adresa, sa fie imputernicit sa negocieze, fara licitatie, serviciul de salubritate pentru sectorul pe care il conduce, transmite NewsIn.

Edilul sectorului 4 spune ca la 31 octombrie 2010 va expira contractul incheiat intre Primaria Sectorului 4 si S.C. Rebu S.A., contract care cuprinde activitatea de salubrizare si deszapezire a 261 de cai publice.

Potrivit legii, licitatiile pentru salubrizare sunt organizate de catre CGMB. La sectoarele 2, 3, 5 si 6, contractele de licitatie au fost semnate in 2002 pe cinci ani si prelungite, din 2007, prin acte aditionale, pe cate un an.

Aceste contracte aditionale expira la sfarsitul acestui an si nu mai pot fi prelungite, conform legii, prin acte aditionale.

Primaria Capitalei vrea sa organizeze licitatii, dar nu pentru fiecare sector in parte, ci pe patru zone. Aceasta intentie a starnit nemultumirea Primariei sectorului 1, singura care are un contract de salubrizare incheiat in 2007 pe 25 ani.

Deocamdata, licitatiile nu au fost organizate, in ciuda faptului ca apropierea iernii impune gasirea din timp de solutii inclusiv in problema deszapezirii, de care se ocupa tot firmele de salubrizare.

#piedone, #salubrizare, #sector, #patru, #licitatie , #Salubrizare