1 iulie: Medicamente mai ieftine cu 20% si bani de la stat pentru bolnavii in stare critica

Marti, 30 Iunie 2015, ora 16:46
1165 citiri
1 iulie: Medicamente mai ieftine cu 20% si bani de la stat pentru bolnavii in stare critica
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii lanseza, din 1 iulie, programe noi care vor fi finantate de stat pentru pacientii aflati in stare grava si internati in spitale din Romania, o alta masura care va fi aplicata de miercuri fiind reducerea preturilor medicamentelor cu pana la 20 la suta.

Incepand de miercuri, va fi finantat din bugetul Ministerului Sanatatii (MS) programul national pentru hemoragii digestive superioare, care include consumabile pentru interventii endoscopice de urgenta, pentru icter mecanic neoplazic si achizitii de stenturi pentru tratamentul endoscopic.

Un alt nou program care va fi finantat de MS ii vizeaza pe pacientii cu neoplasme esofagiene, pentru care va fi suportata achizitia protezelor esofagiene.

Tot de miercuri va intra in vigoare si programul de chirurgie endovasculara periferica, pentru care Ministerul Sanatatii va finanta achizitia de materiale ...citeste mai departe despre "1 iulie: Medicamente mai ieftine cu 20% si bani de la stat pentru bolnavii in stare critica" pe Ziare.com

#medicamente ieftine 1 iulie, #programe bolnavi cancer , #Stiri Administratie