101 ani de la Marea Unire: Programul evenimentelor de la Bucuresti si Alba Iulia

Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 00:00
1205 citiri
101 ani de la Marea Unire: Programul evenimentelor de la Bucuresti si Alba Iulia
Foto: Facebook/MApN/Antonia Suiugan

Bucurestiul si Alba Iulia vor fi, duminica, de Ziua Natioanala, in lumina reflectoarelor, insa in intreaga tara au loc 660 de parade militare, ceremonii de depuneri de coroane si evenimente cultural-artistice cu ocazia implinirii a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu Romania in anul 1918.

Ministerul de Interne a anuntat ca peste 27.000 de politisti, jandarmi, pompieri si paramedici SMURD sunt la datorie pentru a asigura masurile de ordine publica si interventiile in caz de urgenta, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Nationala.

Cele mai mari evenimente sunt organizate in Bucuresti si Alba Iulia.

In Capitala, evenimentele vor incepe la ora 09:00. O ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori se va desfasura la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I. Parada militara incepe la ora 11:00, in Piata Arcului de Triumf.

Vezi restrictiile rutiere pentru parada de 1 Decembrie, din Bucuresti

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de tari aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice si peste 50 de aeronave, vor fi la parada militara de duminica.

La parada militara organizata in Capitala vor defila pe sub Arcul de Triumf ofiteri, agenti si subofiteri din cadrul Politiei, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Politiei de Frontiera, dar si studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

De asemenea, blocul de defilare al MAI va fi compus si din tehnica folosita de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru indeplinirea misiunilor din competenta.

Detasamentele de militari straini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Ceha, Croatia, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina si SUA.

Totodata, imediat dupa incheierea defilarii militarilor si a tehnicii, publicul va putea vizita, pana la ora 14:00, expozitiile de tehnica militara care vor fi amplasate in zona Pietei Presei Libere si in zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

La Alba Iulia incepand cu ora 10:00, la Monumentul "Marii Uniri" va fi organizata o ceremonie militara de depunere de coroane si jerbe de flori, iar intre orele 11:00 si 12:30, publicul va avea oca ...citeste mai departe despre "101 ani de la Marea Unire: Programul evenimentelor de la Bucuresti si Alba Iulia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parada militara 1 decembrie 2019 program , #Stiri Administratie