120 de militari romani pleaca azi in Polonia, pentru a se alatura unui batalion NATO (Video)

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 11:48
1384 citiri
120 de militari romani pleaca azi in Polonia, pentru a se alatura unui batalion NATO (Video)
Foto: captura video YouTube/Facebook MApN

O ceremonie de plecare in misiune a Detasamentului de aparare antiaeriana ce va fi dislocat timp de sase luni in Polonia a avut loc, miercuri dimineata, la sediul Batalionului 205 Aparare Antiaeriana "General Gheorghe Parvulescu", din Craiova.

Prezenta militarilor romani cu tehnica in Polonia (tunuri anti-aeriene) face parte din masurile NATO pentru intarirea apararii flancului estic al Aliantei, arata MApN pe pagina de Facebook, unde posteaza si o inregistrare de la ceremonie.

Detasarea militarilor romani s-a stabilit in cadrul unui summit NATO la Varsovia.

Militarii romani detasati in Polonia se vor alatura unui batalion multinational NATO, condus de SUA. Din batalion fac parte sapte state aliate (tarile baltice, dar si Marea Britanie).

In urma cu cateva zile, NATO a postat pe canalul sau de YouTube o inregistrare cu militarii romani, in timpul unui antrenament.

Romanii se aratau pregatiti si nerabdatori sa ia drumul Poloniei si sa participe activ la exercitiile care vor avea loc. "Suntem gata sa tragem, complet echipati pentru lupta", putea fi auzit spunand, in inregistrare, capitanul Andrei Nistor.

"Am mai lucrat cu aliatii nostri, dar doar in Romania. Nu am mai fost pana acum detasati peste hotare", mai spunea militarul roman.

In clipul de prezentare, acesta sustinea ca "adrenalina curge prin venele" celor care urmeaza sa plece.

In inregistrare erau prezentate si tunurile anti-aeriene Oerlikon 2X35mm, care vor fi luate de militari in Polonia. ...citeste mai departe despre "120 de militari romani pleaca azi in Polonia, pentru a se alatura unui batalion NATO (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#militari romani pleaca Polonia, #ceremonie plecare militari romani Polonia video, #militari romani detasati Polonia NATO , #Stiri Administratie