15.000 de angajati de la Finante continua protestele. Iata unde nu se lucreaza cu publicul

Marti, 16 Mai 2017, ora 11:33
955 citiri
15.000 de angajati de la Finante continua protestele. Iata unde nu se lucreaza cu publicul
Foto: Sed Lex

Angajatii Finantelor Publice din Craiova, Iasi, Timisoara, Galati, Brasov, Cluj si Ploiesti au declansat, marti dimineata, pentru a doua zi consecutiv, proteste spontane.

Au iesit in fata sediilor institutiilor si au intrerupt programul cu publicul, nemultumiti de salarii.

In Bucuresti nu se protesteaza astazi, a declarat presedintele Sed Lex, Vasile Marica.

"Sunt oameni care vor sa iasa in continuare in strada, au iesit in strada, unii asteapta intalnirea de maine pe care o avem cu ministrul Finantelor si pe cea cu premierul. Sperante foarte mari nu sunt din partea colegilor nostri, pentru ca ei si-au cam pierdut increderea in politicieni ca duc pana la capat ceea ce au promis", a spus Marica.

Presedintele Sed Lex a precizat ca singura modalitate de rezolvare a nemultumirii angajatilor este o interventie a Guvernului in comisiile parlamentare. "Noi stim foarte clar ca singurul mod in care se poate rezolva situatia este printr-o interventie a Guvernului la comisiile parlamentare", a spus Marica.

Sed Lex a transmis catre Ministerul de Finante o noua grila de salarizare.

"Am transmis o noua grila, un mod de a vedea lucrurile diferit fata de ceea ce este in grila de salarizare, cu alta ierarhizare, un alt mod de a vedea importanta si complexitatea muncii in sistemul fiscal in Romania, aceasta armata care se ocupa de colectare, de gestionarea banului public.

Dupa ce am facut aceste lucruri, la propunerea Guvernului a iesit inclusiv ca sporul de 15% catre Parlament sa fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii nostri, ceea ce duce la scaderi de salarii, ceea ce face sa fie o stare de nemultumire si disconfort genereal, pentru ca atunci cand iti ia cineva din bani este grav", a explicat Marica.

Aproximativ 1.000 de salariati au protestat, luni, in fata Ministerului Finantelor pentru a atrage atentia ca noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii, fara a tine cont de complexitatea si importanta activitatii angajatilor in implementarea politicii fiscale din Romania.

Potrivit unui comunicat transmis de Sed Lex, aproape 22.000 de salariati ai sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice au protestat in tara.

Bogdan Stan, presedintele ANAF, a declarat ca propunerile de modificare a legii salarizarii au fost depuse la Guvern.

"Nemultumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizarii. Am avut deja discutii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicarile. Am depus la Guvern propunerile ...citeste mai departe despre "15.000 de angajati de la Finante continua protestele. Iata unde nu se lucreaza cu publicul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste salariati finante, #grila noua salarizare , #Stiri Administratie