17 turisti, intre care doi copii, au ramas blocati in telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva

Duminica, 27 August 2017, ora 19:51
1028 citiri
17 turisti, intre care doi copii, au ramas blocati in telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva
Foto: primariadeva.ro

Un numar de 17 persoane, intre care se aflau si doi copii de 6 si 7 ani, au ramas blocati duminica dupa amiaza in telecabina care urca pe Dealul Cetatii Deva, turistii fiind adusi la sol dupa interventia pompierilor militari.

"Doua echipaje de la Detasamentul Deva au actionat cu o scara culisabila pentru coborarea in siguranta a turistilor aflati in telecabina blocata la aproximativ 8 metri de sol. Niciun turist nu a avut probleme medicale", a declarat purtatoarea de cuvant a ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Potrivit primelor date, telecabina s-ar fi blocat din motive tehnice, la circa 20 de metri de statia de plecare. Personalul tehnic a incercat sa remedieze defectiunea pe loc, in paralel cu derularea unei operatiuni de evacuare a turistilor ramasi in telecabina. Din cauza reliefului accidentat, operatiunea de salvare s-a incheiat dupa o ora, fara alte probleme.

Cetatea Deva este unul dintre cele mai cautate obiective turistice de pe raza judetului Hunedoara, in prima jumatate a acestui an monumentul istoric fiind vizitat de peste 90.000 de persoane. ...citeste mai departe despre "17 turisti, intre care doi copii, au ramas blocati in telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telecabina Dealul Ceta ii Deva blocata , #Stiri Administratie