A castigat 448,7 milioane de dolari la loterie - sansele erau de 1 la 292 de milioane

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 15:30
905 citiri

O persoana din California a cumparat biletul care contine toate numerele ce au iesit castigatoare la extragerea de sambata a loteriei Powerball, obtinand astfel marele premiu, estimat la 448,7 milioane de dolari.

Numerele castigatoare au fost dezvaluite sambata seara, in jurul orei locale 23.00. Acestea sunt 32, 26, 20, 38 si 58, iar numarul special Powerball a fost 3. Potrivit organizatorilor loteriei, un singur bilet, cumparat in localitatea Sun City din California, a inclus toate numerele castigatoare, iar posesorul sau a obtinut astfel marele premiu, conform Reuters.

Suma neta ce va fi platita posesorului biletului castigator va fi de 279,1 milioane de dolari.

Marele premiu la aceasta loterie multistatala din Statele Unite a ajuns la cea mai mare valoare a sa din ultimele luni, dupa ce precedentele 19 extrageri nu au avut castigator.

Precedentul jackpot de la Powerball a fost obtinut pe 1 aprilie, a precizat Mike Bond, purtator de cuvant al California Lottery.

Marele premiu de sambata, estimat la 448,7 milioane de dolari, al saptelea ca importanta din istoria loteriei Powerball, a depasit suma de 435,3 milioane de dolari ce a fost castigata de un locuitor din statul Indiana, la extragerea din 22 februarie, dupa o crestere spectaculoasa a cumpararilor de bilete.

Castigatorul de atunci, a carui identitate nu a fost dezvaluita si despre care agentul lui de presa a spus ca este un muncitor dintr-o uzina, este absolvent al Universitatii Purdue. El a ales optiunea de a primi pe loc suma neta de 263,5 milioane de dolari, in martie, atunci cand s-a prezentat pentru a-si revendica premiul.

Sansele de a castiga marele premiu de la extragerea de sambata seara au fost de 1 la 292 de milioane.

Marele premiu al loteriei Powerball a stabilit un record absolut in ianuarie 2016. Acel jackpot a fost in valoare de 1,6 miliarde de dolari si a fost obtinut de trei bilete castigatoare ce au fost vandute in statele americane Florida, California si Tennessee. ...citeste mai departe despre "A castigat 448,7 milioane de dolari la loterie - sansele erau de 1 la 292 de milioane" pe Ziare.com

#premiu loterie Powerball, #loterie Powerball America , #Stiri Administratie