A murit un personaj de legenda - Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 06:48
921 citiri

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit miercuri la varsta de 91 de ani.

Informatia a fost confirmata chiar de celebra revista, care precizeaza ca Hefner a murit in vila Playboy din Los Angeles, de cauze naturale, informeaza The Guardian.

Cooper Hefner, fiul lui Hefner si sef al departamentului de creatie al Playboy Enterprises, a spus intr-o declaratie: "Tatal meu a trait o viata exceptionala si plina de influenta ca pionier al culturii media si o voce importanta din spatele unora dintre cele mai semnificative miscari sociale si culturale ale timpului nostru, sustinand libertatea de exprimare, drepturile civile si libertatea sexuala. El a definit un stil de viata si un etos care se afla in centrul brandului Playboy, unul dintre cele mai cunoscute si durabile din istorie".

"Life is too short to be living somebody else's dream" ("Viata e prea scurta ca sa traiesti visul altcuiva") - asa a marcat Playboy moartea lui Hefner.

American Icon and Playboy Founder, Hugh M. Hefner passed away today. He was 91. #RIPHef pic.twitter.com/tCLa2iNXa4- Playboy (@Playboy) September 28, 2017

Hefner a fondat Playboy in 1953, dupa ce publicatia Esquire a refuzat sa-i mareasca salariul cu 5 dolari. Primul numar, realizat in bucataria lui si finantat cu 8.000 de dolari de la investitori, continea o fotografie nud a lui Marilyn Monroe si s-a vandut in peste 50.000 de exemplare, un record pentru acea data.

Revista a devenit repede cunoscuta pentru continutul sau explicit sexual, precum si pentru publicarea textelor unor scriitori ca Ray Bradbury, Ian Fleming, Joseph Heller, Jack Kerouac si Margaret Atwood.

Hefner a construit in jurul revistei un imperiu de divertisment de milioane de dolari, care in anii de glorie din decada 1970 a inclus emisiuni TV, un festival de jazz si un lant de cluburi in care chelneritele purtau urechi si codite de iepuras, relateaza CNN.

De-a lungul anilor, a devenit un personaj de legenda. Celebru si pentru halatul sau de satin rosu, "Hef" a avut relatii cu sute de tinere, s-a casatorit cu cateva dintre fetele care au aparut in revista si a aparut in reality-show-uri alaturi femei care aveau mai putin de o treime din varsta lui.

Hefner a schimbat lumea si ceea ce oamenii considerau in anii '60 subiecte tabu pentru el nu erau deloc. Revista Playboy a facut mai intai America si, apoi, lumea intreaga mai deschisa sa discute despre sex.

El insusi a vorbit deschis inclusiv despre petrecerile sexuale alimentate de Viagra ...citeste mai departe despre "A murit un personaj de legenda - Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hugh Hefner murit, #Playboy Hugh Hefner murit , #Stiri Administratie