A murit primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 02:30
944 citiri
A murit primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova
Foto: Facebook/ Parlamentul Republicii Moldova

Primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Mosanu, a murit, joi, la varsta de 85 de ani, potrivit presei de la Chisinau. Lui Alexandru Mosanu i se datoreaza, printre altele, introducerea cursului de "Istoria Romanilor" in scolile din Republica Moldova.

Informatia a fost confirmata pentru Ziarul National de catre rudele lui Alexandru Mosanu, informeaza News.ro.

Alexandru Mosanu suferea de o boala incurabila.

Primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova s-a nascut pe 19 iulie 1932 in comuna Braniste, judetul Balti, pe atunci parte a Regatului Romaniei, si a studiat la Facultatea de Istorie. A fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova intre anii 1990 si 1998 si a indeplinit functia de presedinte al Parlamentului Republicii Moldova in perioada 3 septembrie 1990 - 2 februarie 1993.

Alexandru Mosanu este cel care a citit in Parlament proiectul Declaratiei de Independenta pe 27 august 1991, care a fost votata in aceeasi zi, unanim de cei 278 de deputati prezenti in sala. Lui Alexandru Mosanu i se datoreaza, printre altele, introducerea cursului de "Istoria Romanilor" in scolile din Republica Moldova. ...citeste mai departe despre "A murit primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Parlament Republica Moldova , #Stiri Administratie