Aberatia zilei: Imbulzeala cu jigniri si imbranceli la coada pentru agheasma

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 11:27
2324 citiri
Aberatia zilei: Imbulzeala cu jigniri si imbranceli la coada pentru agheasma
Foto: captura YouTube / MDITV

Zeci de enoriasi au stat la coada la manastitea Nucet (Dambovita) ore in sir, pe un frig naprasnic, pentru a lua agheasma vineri, in ziua Izvorului Tamaduirii. De la ceremonia binecuvantata cu prezenta a doi lideri PSD nu au lipsit jignirile si injuraturile cauzate de incercarea unora de a ocoli coada.

Numai ca enoriasilor nu le-a mers. De data asta, jandarmii s-au straduit din rasputeri sa tina in frau multimea care s-a imbulzit sa apuce Agheasma Mica de la Fantana de Leac, sfintita de Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei, Nifon Mihaita, si distribuita intr-o cantitate limitata, informeaza Mditv.ro.

Dupa ce s-a dat startul, credinciosii au inceput sa se imbranceasca si sa faca tot posibilul pentru a ajunge cat mai in fata, mai ales ca unii enoriasi venisera cu mai multe sticle, asa ca temerea ca apa sfintita nu va ajunge pentru toti era mare.

"Asta e lumea. Ce sa facem, sa ajungem la bataie? Suntem la biserica, dar daca n-are (sic!) capu' cu ei!", a comentat o femeie.

Un batran s-a suparat si a preferat sa plece fara sa mai ia agheasma.

"Nu vreau. Si nu mai iau. Fara ea nu pot sa stau, ma opreste cineva?", a raspuns el nervos, intrebat de ce nu mai sta sa astepte la coada.

In imbulzeala creata, o batrana a fost trantita la pamant.

"Fir-ar al nabii sa fie! Ca nu a dat drumul la o coada, un nenorocit! M-a impins din spate. M-am lovit un pic la mana. Nenorocita ce esti", a suduit ea, dupa ce s-a ridicat in picioare.

Foto: captura YouTube / MDITV

Intrebata de reporter daca crede ca a fost impinsa special, femeia a raspuns: "Pai, dar cum? Sa treaca ea in fata mea, ca e mai desteapta ca mine. Eu stiu cum o fi? Pentru aghiasma... Dar puteam sa caz cu capul de tevile alea!"

Starea de iritare era mare, mai ales ca unii dintre cei prezenti statusera chiar si 5 ore la coada ca sa apuce apa sfintita care sa ii apere de boli, dupa cum au precizat ei.

Nu stim cu siguranta daca senatorul PSD Ioan Vulpescu si deputatul PSD Adrian Tutuianu (foto) au luat agheasma tot "prin fata", asa cum si-a facut Tariceanu permisul.

Ce stim insa este ca macar cu asemenea ocazii ar trebui ca toata lumea sa tina cont de invatatura Bisericii si sa se poarte civilizat si respectuos.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

...citeste mai departe despre "Aberatia zilei: Imbulzeala cu jigniri si imbranceli la coada pentru agheasma" pe Ziare.com

#imbulzeala agheasma Nucet , #Stiri Administratie