Aberatia zilei: Primarie bagata in colaps financiar de onorariul datorat unui avocat

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 18:29
1090 citiri
Aberatia zilei: Primarie bagata in colaps financiar de onorariul datorat unui avocat
Foto: site Primaria Gogosu

Primaria Gogosu, din judetul Mehedinti, e aproape de intrarea in colaps financiar din cauza ca are datorie la un avocat suma de 500.000 de euro plus TVA.

Actualul primar da vina pe predecesorul sau, in timp ce avocatul care asteapta banii e gata sa trimita executorul judecatoresc la usa primariei.

De fapt, procedurile deja au inceput, fiind pusa poprire pe conturile administratiei din Gogosu, informeaza Digi24.

Conform sursei citate, in mai 2012, fostul primar, Gheorghe Hanes, a incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat pentru a ajuta aproape 300 de localnici sa obtina despagubiri de la Hidroelectrica pentru terenurile pe care s-a ridicat hidrocentrala de la Portile de Fier.

Cum oamenii nu aveau bani, s-au luat din bugetul primariei, prin hotararea Consiliului Local, explica Hanes.

Dupa numai o luna, in iunie 2012, au fost alegeri, iar primar a iesit Stefan Rogoveanu (PSD). Actuala administratie nu mai vrea sa plateasca suma datorata avocatului pe motiv ca respectivul contract ar fi fost ilegal.

Viceprimarul Florin Balica spune ca, daca avocatul ar fi platit, "o treime din bugetul local s-ar duce pe apa Sambetei".

"Primaria nu a angajat pe nimeni sa faca acest lucru. Am pus la dispozitie documentele care trebuiau puse la dosarul respectiv sa ajutam oamenii", sustine viceprimarul.

Avocatul Ion Cotea nu vrea explicatii, vrea bani. "Au fost discutii de ordin politic intre primari. Nu e treaba mea, nu ma intereseaza, eu le-am facut hartiile, am pus sechestru pe tot ce e in patrimoniu, piese de inventar, masini, utilaje, terenuri, imobile", a declarat acesta.

In cazul in care pierde procesul cu avocatul, actuala administratie locala spune ca va cere socoteala fostului primar, cu speranta ca isi va recupera de la el jumatatea de milion de euro.

Jurnalistii de la Adevarul scriau in 2012 ca actualul primar a fost uluit de numeroasele somatii pe care le-a primit Primaria Gogosu de la creditori dupa plecarea fostului edil al localitatii, cele mai multe venite tot din partea unor avocati care sustineau ca nu li s-au achitat onorariile pentru consultanta juridica si reprezentare in instanta.

"In acest moment, avem contul Trezoreriei blocat pentru neplata unor avocati, angajati de domnul Hanes. De exemplu, numai pentru o somatie de la un avocat avem de plata 7.000 de lei, de la un altul - 5.500 de lei. Si mai sunt plati facute catre avocati anul trecut de circa 200.000 de lei. Ce au reprezentat nu pot sa stiu, o sa cerceta ...citeste mai departe despre "Aberatia zilei: Primarie bagata in colaps financiar de onorariul datorat unui avocat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii primaria Gogosu onorariu avocat , #Stiri Administratie