Achizitia de corvete a fost din nou suspendata. Ministrul Les e nemultumit

Joi, 20 Iunie 2019, ora 16:48
1073 citiri
Achizitia de corvete a fost din nou suspendata. Ministrul Les e nemultumit
Foto: Arhiva MApN

Procedura de atribuire a contractului de achizitie a corvetelor multifunctionale a fost suspendata de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, a precizat ministrul Gabriel Les.

Consiliul a informat MApN printr-o adresa, unde a motivat ca au fost gasite nereguli.

"Cert e ca din nou ne blocam in proceduri. Asta stim sa facem cel mai bine. Astazi vom raspunde la adresa. Ieri dupa masa am primit-o. Vom pune la dispozitie documentele cerute.

Din ce spuneau juristii la acest moment, in 15 zile trebuie sa dea o solutie. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (...) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocata. Decizia ar fi fost sa incepem procedura de atribuire. (...) Nu au specificat de ce suspenda, doar ca s-a facut acea contestatie, unde au fost semnalate grave nereguli", a declarat ministrul Apararii.

Procedura a fost suspendata in conditiile in care Les a precizat, saptamana trecuta, ca ar urma sa fie anuntati castigatorii pentru achizitia de corvete.

In februarie 2019, Santierul Naval Constanta a renuntat la procesul intentat Guvernului si Ministerului Apararii, prin care solicita anularea licitatiei privind programul de inzestrare cu corvete multifunctionale. La acel moment, Les a anuntat ca a cerut Directiei Juridice din MApN sa identifice pasii legali de urmat.

De altfel, in privinta achizitiei de corvete, a fost deschis si un dosar la Parchetul Militar privind unele suspiciuni in derularea legala a procedurii. Ulterior, dosarul a fost trimis la DNA.

La inceputul lunii iunie, Les l-a eliberat din functie pe Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, dupa ce analiza privind inzestrarea a aratat "necesitatea relansarii si reenergizarii" managementului.

Andrei Ignat este cel care a decis, in ianuarie, sa suspende procedura de achizitie a corvetelor multifunctionale, dupa ce a sesizat Parchetul Militar. ...citeste mai departe despre "Achizitia de corvete a fost din nou suspendata. Ministrul Les e nemultumit" pe Ziare.com

#licitatie corvete suspendata MApN , #Stiri Administratie