Actorii au iesit in strada sa stranga semnaturi ca penalii sa nu mai ocupe functii publice: Sa construim o Romanie noua!

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 23:26
1014 citiri
Actorii au iesit in strada sa stranga semnaturi ca penalii sa nu mai ocupe functii publice: Sa construim o Romanie noua!
Foto: captura video

Artisti consacrati ai scenei romanesti au demarat, miercuri, o campanie de strangere de semnaturi pentru initiativa civica "Fara penali in functii publice", initiativa ce vizeaza modificarea Constitutiei astfel incat titularii de condamnari penale definitive sa nu mai poata accede in functii si demnitati publice.

In cadrul campaniei, care are ca punct "zero" Piata Universitatii, au fost stranse deja 300.000 de semnaturi din toata tara, din necesarul de 500.000, a precizat actorul Marius Manole, coordonator al campaniei actorilor.

"Veniti, oameni buni, si semnati, ca sa scapam de clasa asta politica mizerabila si sa incercam sa construim o Romanie noua, o Romanie dreapta, o Romanie corecta!", este apelul actorului Marius Manole catre romani, potrivit Agerpres.

El este de parere ca orice alta categorie profesionala se poate implica intr-o astfel de campanie - medici, profesori etc. "Toti putem face asta, e chiar pentru Romania, nu este o initiativa politica", a sustinut actorul.

Victor Rebengiuc: Cata vreme ei ne fura, ne taraim

Intre artistii care s-au implicat in prima zi a campaniei s-au aflat Victor Rebenciuc, Oana Pellea, Ilona Brezoianu, Daniela Oprisor, Natalie Ester, Maria Obretin, Olimpia Malai, Marcela Motoc.

"Semnati aceasta initiativa, aplaudati-o si semnati! O tara fara penali poate sa devina o tara adevarata, minunata. Cand n-o sa mai aiba posibilitatea sa fure legal, vom avea si autostrazi, si scoli, si spitale. Cata vreme ei ne fura, ne taraim", este mesajul lui Victor Rebengiuc, potrivit News.ro.

"Este mai grav ca niciodata. Tot ce a distrus Basescu acum se acutizeaza, toata generatia mea, 40-45 de ani, sa iasa sa voteze. (...) Daca tu nu votezi, pe mine ma afecteaza! Indiferent cum votezi, trebuie sa optezi pentru ceva, sa-ti faci datoria de cetatean", le-a spus jurnalistilor si actorul Marius Manolea.

Oana Pelea strange semnaturi: Pentru ca pot si pentru ca imi pasa!

Oana Pellea s-a alaturat actiunii. Intrebata de ce, ea a spus "pentru ca pot si pentru ca-mi pasa" si pentru ca "nu vreau sa fie oameni cu probleme penale la conducere", ceea ce "inseamna nedemocratie, inseamna coruptie, dar nu cred ca exista in Tara Romaneasca vreun om cinstit care sa vrea asa ceva", mai spune Oana Pellea, care nu are niciun mesaj pentru cei aflati la putere. "Doar strangem semnaturi", spune ea.

Marius Manole precizeaza ca nu se alatura USR si nici altui partid politic. "Nu vrem nimic de la ei, chiar daca este campania USR", ...citeste mai departe despre "Actorii au iesit in strada sa stranga semnaturi ca penalii sa nu mai ocupe functii publice: Sa construim o Romanie noua!" pe Ziare.com

#actori semnaturi Universitate fara penali, #Victor Rebenciug fara penali, #Oana Pelea fara penali, #Marius Manolea fara penali , #Stiri Administratie