Acum vor incerca sa faca raul cel mai mare si nu se vor da in laturi de la nimic! Cu pumnii si picioarele

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 06:31
1264 citiri
Acum vor incerca sa faca raul cel mai mare si nu se vor da in laturi de la nimic! Cu pumnii si picioarele
Foto: Facebook/Stelian Ion

Daca OUG 13 a fost o palma, acum avem de-a face cu o agresiune cu mult mai grava cu pumnii si picioarele asupra justitiei care trebuie pusa la pamant. De la un punct incolo nu se mai contorizeaza numarul pumnilor si al picioarelor, oamenii nu mai stiu daca e vorba de 5 sau 10 articole, incepe un haos, atacul devine o chestiune abstracta si se banalizeaza, afirma deputatul USR, Stelian Ion, membru in Comisia Iordache.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Stelian Ion a explicat la ce atacuri ne putem astepta in perioada urmatoare. Proiectul de modificare a Codurilor Penale e "ca o grenada careia i s-a scos cuiul si a ramas pe masa", iar pentru abuzul in serviciu este o varianta cu mult mai rea decat introducerea unui prag. "Vom asista la incalcari grave ale legii fara a putea face nimic".

Deputatul USR a explicat si de ce, in opinia sa, Curtea Constitutionala a incalcat MCV in privinta sesizarii Comisiei de la Venetia.

Avem primele decizii ale CCR pe doua dintre Legile Justitiei, 303 si 304, si fiecare parte pretinde ca a invins. PSD, pentru ca legile au fost declarate in ansamblu constitutionale. PNL, pentru ca ele se intorc in Parlament. Cum e?

Din punctul de vedere al constitutionalitatii legilor pe ansamblu, PSD a iesit bine. Eu as fi asteptat de la CCR ca, pe motivele extrinseci expuse pe larg, sa constate ca ele sunt neconstitutionale pe ansamblu, din cauza problemei legata de procedura de adoptare, si ca urmare a numarului mare de articole declarate neconstitutionale, ceea ce afecteaza intreaga structura a legilor. Acesta ar fi fost un dezastru cu mult mai mare pentru PSD.

Dar sa se declare castigatori e mult prea mult. Cele doua legi au in total vreo 250 de articole si aproape 20 sunt declarate neconstitutionale, o proportie dezastruoasa pentru PSD.

Procentual asa e, dar pe fond? Cate dintre exceptiile admise vizeaza chestiuni relevante si cate sunt chestiuni de tehnica legislativa fara impact major pe situatia justitiei?

Cea mai importanta sesizare admisa este in privinta raspunderii magistratilor folosita foarte mult ca argument pentru promovarea legilor pentru ca magistratii nu ar raspunde. De fapt, au facut texte total inacceptabile.

Au lasat sectia speciala de investigare a infractiunilor din justitie, ceea ce nu e in regula. Una buna, alta rea. Trebuie sa vedem si pronuntarea pe Legea 317 unde exista chestiunea si mai importanta a Inspectiei judiciare, mecanism foarte eficient de presiune asupra magistratilor.

Citeste mai departe despre "Acum vor incerca sa faca raul cel mai mare si nu se vor da in laturi de la nimic! Cu pumnii si picioarele Interviu" pe Ziare.com.

#Stelian Ion deputat USR, #Legi Justitie CCR, #modificare coduri penale, #Dragnea abuz in serviciu , #Stiri Administratie