Adrian Severin a consolidat imaginea Romaniei ca fiind o tara corupta care exporta acest flagel in Europa - Motivare

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 13:13
976 citiri

Prin activitatea sa infractionala, Adrian Severin a consolidat imaginea Romaniei ca fiind o tara profund corupta, care exporta acest flagel printr-unul dintre reprezentantii sai alesi, arata judecatorii de la Curtea Suprema care l-au condamnat pe fostul europarlamentar PSD la 4 ani de inchisoare.

Cotidianul Adevarul publica marti fragmente din motivarea completului de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), condus de judecatorul Ionut Matei, complet care a decis majorarea sentintei lui Adrian Severin de la 3 ani si 3 luni la 4 ani de inchisoare.

Astfel, in document se arata ca prin "lipsa de probitate" de care a dat dovada, Adrian Severin a "transformat inalta functie publica detinuta intr-o sursa de venituri ilicite, desi sumele incasate legal de la Parlamentul European erau indestulatoare".

De asemenea, el a lezat prestigiul Parlamentului European si a zdruncinat increderea publica in aceasta institutie, "confirmand suspiciunile referitoare la posibilitatea influentarii membrilor acestui for contra unor sume de bani".

"Nu in ultimul rand, prin activitatea sa infractionala inculpatul Severin Adrian a consolidat imaginea Romaniei ca fiind o tara profund corupta, care in loc sa stapaneasca acest flagel, il exporta la nivel european printr-unul dintre reprezentantii sai alesi", se arata in motivarea completului de judecata de la Curtea Suprema, care a retinut si faptul ca Adrian Severin a demonstrat astfel un "dispret suveran" pentru valorile aparate de legea penala.

"Nivelul inalt de instruire al inculpatului Severin Adrian, ca si functiile ocupate de-a lungul timpului in plan intern si international nu au reprezentat pentru acesta o bariera in calea incalcarii legii penale si, de aceea, nu pot constitui o circumstanta care sa conduca la atenuarea raspunderii sale penale", mai subliniaza judecatorii.

Mai mult, in ciuda evidentelor si a pregatirii juridice, Adrian Severin "a preferat sa se prezinte ca o victima a unei conspiratii internationale, care ar fi avut drept scop compromiterea sa".

"Desi in opinia inculpatului, acest plan pus la cale de forte oculte a transformat problema sa intr-una care vizeaza insasi siguranta nationala a Romaniei, el nu a putut sa explice cum se face ca alti colegi de-ai sai din Parlamentul European, mai putin vizibili si importanti in plan international (austriacul Ernst Strasser si slovenul Zoran Thaler) au cazut victime aceluiasi plan malefic, fiind condamnati in tarile de origine p ...citeste mai departe despre "Adrian Severin a consolidat imaginea Romaniei ca fiind o tara corupta care exporta acest flagel in Europa - Motivare" pe Ziare.com

#Adrian Severin motivare condamnare inchisoare , #Stiri Administratie