Adrian Severin a fost trimis in judecata pentru luare de mita

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 15:04
1404 citiri
Adrian Severin a fost trimis in judecata pentru luare de mita

DNA l-a trimis in judecata pe Adrian Severin, care a fost acuzat de luare de mita si trafic de influenta in calitate de membru al Parlamentului European.

Potrivit DNA, "inculpatul Adrian Severin (...) a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte".

Faptele s-au desfasurat in perioada decembrie 2010 - martie 2011.

Mai mult, Severin ar fi pretins si o suma de 4.000 de euro zilnic pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Dosarul finalizat a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, inculpatul Severin Adrian le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta.

In vederea incasarii sumei 12 000 euro, inculpatul Severin Adrian a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane.

De asemenea, "in ceea ce priveste suspiciunea savarsirii, de catre Severin Adrian, alaturi de alte persoane, a unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetarile continua intr-un dosar separat, disjuns din prezenta cauza", se arata in comunicatul de presa al DNA

#Adrian Severin trimis judecata, #DNA Adrian Severin, #proces Adrian Severin, #mita Severin Parlamentul European, #coruptie europarlamentari , #Stiri Administratie