Afaceristul austriac care a recunoscut ca i-a dat 2,1 milioane de euro spaga lui Sebastian Vladescu, condamnat la 3 ani cu suspendare

Joi, 02 Mai 2019, ora 15:12
991 citiri

Afaceristul austriac Josef Hornegger a fost condamnat astazi la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mita (2 fapte) si complicitate la cumparare de influenta. Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti si poate fi contestata cu apel.

Instanta a confiscat suma de 1.100.000 euro de la afacerist si a mentinut masurile asiguratorii dispuse in acest caz de procurorii DNA.

Din punct de vedere procedural, magistratii au admis acordul de recunoastere al vinovatiei incheiat de Josef Hornegger cu DNA.

Josef Hornegger a recunoscut la DNA ca i-a dat peste 2,1 milioane de euro fostului ministru de Finante Sebastian Vladescu pentru a interveni pe langa ministrul Transporturilor pentru plata lucrarilor la tronsonul de cale ferata Bucuresti - Constanta.

Acelasi om de afaceri a recunoscut ca a dat peste 1,1 milioane de euro secretarului de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascalu.

Procurorii DNA aratau in luna martie ca, in perioada 2009-2013, Josef Hornegger, directorul reprezentantei din Romania a companiei austriece, a contribuit la negocierea si plata unui comision de 10% din valoarea sumelor incasate de la compania feroviara catre oficialii romani implicati in deblocarea platilor sau care le puteau influenta.

Cum s-ar fi impartit banii

DNA prezenta cum s-au impartit banii, potrivit probelor din dosar si a acordului de recunoastere incheiat cu Josef Hornegger.

"Ca urmare a acestor demersuri, Hornegger Josef a contribuit la remiterea, cu titlu de mita, a mai multor sume de bani unor oficiali din cadrul Ministerelor de Finante si Transporturi, dupa cum urmeaza:

- Suma totala de 1.114.000 euro a fost data inculpatului Dascalu Constantin, pentru ca acesta sa isi indeplineasca atributiile de serviciu de secretar de stat in Ministerul Transporturilor in asa fel incat sa asigure, pe de o parte, finantarea necesara platii facturilor aferente lucrarilor efectuate la tronsonul de cale ferata Bucuresti-Constanta si, pe de alta parte, finantarea necesara platii TVA restante de la lucrarile efectuate la tronsonul Bucuresti-Campina;

- Suma totala de 65.000 euro a fost remisa fostului ministru de Finante, Vladescu Sebastian, in acelasi scop;

- Suma totala de 2.117.000 euro a ajuns tot la inculpatul Vladescu Sebastian, care ar fi urmat sa isi exercite influenta pe care a pretins ca o av ...citeste mai departe despre "Afaceristul austriac care a recunoscut ca i-a dat 2,1 milioane de euro spaga lui Sebastian Vladescu, condamnat la 3 ani cu suspendare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Josef Hornegger condamnat, #Josef Hornegger acord, #Josef Hornegger Sebatsian Vladescu, #Josef Hornegger spaga Vladescu, #spaga vladescu , #Stiri Administratie