Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agentia Nationala a Medicamentului ne avertizeaza sa nu cumparam o crema. Iata ce contine

Agentia Nationala a Medicamentului ne avertizeaza sa nu cumparam o crema. Iata ce contine
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) avertizeaza ca o crema etichetata ca produs cosmetic contine, de fapt, substante active medicamentoase cu efect terapeutic specific.

Este vorba de produsul Aur Derm Crema, cu mimoza, smirna si propolis.

"Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens.

Produsul nefiind inregistrat ca si medicament, ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei", transmite agentia intr-un comunicat de presa publicat miercuri.

ANMDM avertizeaza ca acest produs ar putea avea impact negativ asupra sanatatii, astfel ca publicul larg este indemnat sa nu mai achizitioneze produsul pana acesta este retras de pe piata.

"Avand in vedere posibilul impact negativ asupra sanatatii persoanelor carora li se administreaza acest produs, ANMDM atentioneaza pacientii, publicul larg sa nu achizitioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS, aflat inca pe piata, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului", conchide comunicatul. ...citeste mai departe despre "Agentia Nationala a Medicamentului ne avertizeaza sa nu cumparam o crema. Iata ce contine" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 647 ori
Citeste mai multe despreavertizare crema medicament