Agonia dlui Dragnea va fi una de durata. PSD nu va da inapoi Interviu

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 12:08
873 citiri
Agonia dlui Dragnea va fi una de durata. PSD nu va da inapoi Interviu
Foto: Facebook / Ioan Stanomir

PSD nu a parut intimidat de manifestatiile din iarna si nu va da inapoi de la modificarea Legilor justitiei decat daca dl Dragnea va avea un control mai redus asupra partidului sau dl Tudose va fi un temporizator. Miza este reintoarcerea aparatului judiciar in epoca Rodicai Stanoiu, afirma Ioan Stanomir, profesor de drept constitutional la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, prof. Ioan Stanomir a comentat recenta criza Tudose si impactul asupra lui Liviu Dragnea: "Nu exista o tabara inocenta in PSD, exista grade diferite de rau. Este inceputul stirbirii autoritatii domniei sale in PSD, insa rivalii sai mai au un drum lung pana sa-l detroneze cu adevarat".

Totodata, prof. Stanomir a apreciat ca nu exista niciun temei juridic pentru sesizarea unui conflict de natura constitutionala in privinta dosarului Belina, asa cum obligarea Laurei Codruta Kovesi de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 reprezinta un abuz. "CCR e o institutie infeudata politic, angajata in acest moment intr-un proces fatis de sprijinire a majoritatii aflata la putere", spune prof. Ioan Stanomir.

Ce a ramas in PSD dupa criza Tudose?

Criza Tudose a fost in interiorul PSD, dar cu efecte nationale. Nu exista o tabara inocenta in PSD, exista grade diferite de rau, din perspectiva mea. Este limpede ca agonia dlui Dragnea va fi una de durata, nu se va produce un colaps imediat.

Este inceputul stirbirii autoritatii domniei sale in PSD, insa rivalii sai mai au un drum lung pana sa-l detroneze cu adevarat.

Ce a provocat aceasta criza?

Unii dintre colaboratorii dlui Dagnea se simt inconfortabil ca au fost impinsi spre situatia in care lupta contra justitiei se confunda cu interesele liderului PSD. Si apar semne ca unii dintre ei nu sunt dispusi sa mearga pana la capat in asumarea acestui rol.

Nu e de vina "sistemul", care l-ar pilota pe dl Tudose, dupa cum se plang mai mult sau mai putin explicit pesedistii?

Eu nu sunt un adept al acestor teorii care vorbesc despre un guvern paralel al Romaniei sau despre structuri oculte, nu sunt un adept al teoriei conspiratiei si nu intru in acest tip de hermeneutica.

S-a facut pace sau e doar un armistitiu?

Este o interupere de moment a confruntarilor, urmand ca taberele sa se reaseze. Relatia dlui Dragnea cu justitia, sustenabilitatea economica si conjunctura externa legata de presiunile aliatilor sunt cei trei factori care vor duce ma ...citeste mai departe despre "Agonia dlui Dragnea va fi una de durata. PSD nu va da inapoi Interviu" pe Ziare.com

#profesor Ioan Stanomir, #Dragnea Tudose PSD, #CCR comisii de ancheta , #Stiri Administratie