Agresivitatea Rusiei - avem de ce sa ne temem? Interviu

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 16:05
1182 citiri
Agresivitatea Rusiei - avem de ce sa ne temem? Interviu
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Starea de securitate a Romaniei este la nivel inalt, in pofida provocarilor cu care se confrunta Europa, si relatia cu Rusia este pragmatica si transparenta.

Daniel Ionita, secretar de stat pentru Afaceri Strategice in Ministerul Afacerilor Externe, a explicat, pentru Ziare.com, care este stadiul relatiei Romania-Rusia si daca avem de ce sa ne temem, in contextul militarizarii Marii Negre, finalizarii scutului antiracheta de la Deveselu si continuarii conflictului din estul Ucrainei.

Care este in acest moment starea relatiei bilaterale Romania Rusia?

Cred ca trebuie sa incadram aceasta relatie intr-un context mai larg. As afirma ca actualul context international in care ne aflam este poate mai complex, mai interconectat si mai problematic ca niciodata. Europa se confrunta cu provocari si amenintari atat din exterior, cat si din interior.

Provocarile din exterior vizeaza doua directii strategice, Est si Sud. In interior, UE se afla intr-un proces de reasezare a principalelor ...citeste mai departe despre "Agresivitatea Rusiei - avem de ce sa ne temem? Interviu" pe Ziare.com

#Daniel Ionita relatii Rusia Romania, #romania relatie rusia, #Romania sanctiuni Rusia , #Stiri Administratie