Ajutoarele care ii fac pe saraci si mai saraci

Duminica, 27 Decembrie 2015, ora 07:09
968 citiri
Ajutoarele care ii fac pe saraci si mai saraci

Aproape un sfert dintre romani, mai precis 4,3 milioane, au beneficiat anul trecut de ajutoare sociale, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi. Suma totala cheltuita a fost de 1,8 miliarde de lei.

Nu stiu daca e mult sau putin, dar ma tem ca este vorba despre o suma in buna masura risipita si nu ma refer doar la cele aproape 5 milioane de euro care, potrivit Curtii de Conturi, au fost incasate fara drept.

Banii acestia s-au dus in 4 directii: alocatii pentru copii, indemnizatii pentru cresterea copilului, alocatii pentru sustinerea familiei si venitul minim garantat.

3,7 milioane de copii au incasat alocatiile in valoare 2,6 miliarde de lei. Cu siguranta ca suma din 2015 este mai mare ca urmare a dublarii alocatiilor de la 1 iunie.

Raman la parerea ca aceiasi bani ar putea fi cu mult mai bine folositi. Potrivit studiilor UNICEF, peste jumatate dintre copiii romani sunt in risc de saracie. In jur de 10% traiesc deja in saracie extrema. Pentru acesti copii cei 84 de lei ...citeste mai departe despre "Ajutoarele care ii fac pe saraci si mai saraci" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutoare sociale Curte Conturi, #ajutoare sociale frauda , #Stiri Administratie