Ajutor pentru parintii care ajung sa locuiasca pe un scaun langa patul copilului bolnav de cancer

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 16:25
1049 citiri
Ajutor pentru parintii care ajung sa locuiasca pe un scaun langa patul copilului bolnav de cancer
Foto: Facebook/Magiccamp

Asociatia MagiCAMP a lansat o campanie de strangere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru pentru familiile copiilor bolnavi de cancer internati in spitale.

Viitorul centru, care va avea trei etaje si cate un apartament cu patru camere pe fiecare etaj, putand gazdui simultan 30 de oameni, le va oferi gratuit cazare si mese calde celor aflati departe de casa, nevoiti sa doarma pe scaune, langa paturile copiilor, fara a beneficia de conditii minime de confort precum posibilitatea de a-si spala hainele sau de a-si gati.

In cadrul campaniei intitulate "MagicHOME", personalitati din lumea teatrului si a muzicii, dar si oameni obisnuiti se asaza pe rand pe un scaun dintr-o galerie din centrul Capitalei ca sa ii convinga pe oameni sa doneze.

Cei care doresc sa ajute pot trimite un sms la numarul 8844 cu cuvantul "MAGIC", acesta fiind echivalentul unei donatii de 2 euro.

Scopul campaniei este sa stranga 100.000 de sms-uri.

Potrivit Stirile TVR, anual, 550 de parinti primesc diagnosticul de cancer pentru copiii lor.

"Acum cativa ani, am intalnit un copil in satul meu care fusese diagnosticat cu cancer si era o forma vindecabila de cancer, asta daca ar fi fost diagnosticata la timp. Cand am intrebat-o pe mama lui cum de nu a ajuns la timp la spital mi-a spus asa: nu am eu bani de Bucuresti. Nu am unde sa stau si nu am ce sa mananc la Bucuresti - astea doua probleme vrem sa le rezolvam prin acest proiect", a spus Vlad Voiculescu, fondator MagiCamp si MagicHOME.

Printre fondatori se afla si Melania Medeleanu, in timp ce Oana Pellea si Marius Manole se numara printre sustinatori.

...citeste mai departe despre "Ajutor pentru parintii care ajung sa locuiasca pe un scaun langa patul copilului bolnav de cancer" pe Ziare.com

#campanie copii cancer, #donatii centru parinti copii cancer, #donatii MagicHome , #Stiri Administratie