Alegerea care nu poate fi evitata. Aparati-va viitorul!

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 14:29
1401 citiri
Alegerea care nu poate fi evitata. Aparati-va viitorul!

Astazi, in Piata Victoriei, nu e despre Codruta Kovesi. Cu bunele si erorile ei, cu succesele si esecurile ei. Dupa 12 ani la varful parchetelor din Romania, dna Kovesi isi va incheia acest ultim mandat la DNA in cel mult un an si jumatate. Nici nu cred ca ar fi chiar o tragedie personala pentru domnia sa o mai rapida "liberare" de sub uriasa presiune.

Nu e despre Klaus Iohannis. Presedintele a trecut de mijlocul primului mandat, ramane de vazut daca va candida pentru cel de-al doilea, dar in orice caz, mai devreme sau mai tarziu va pleca de la Palatul Cotroceni.

Nu e nici macar despre Liviu Dragnea, un simplu actor principal al unui moment, doar un simptom, chiar daca unul extrem de grav, al unui sindrom numit fenomenul GIO care sufoca aceasta tara.

Nu e, in principal, despre nicio persoana anume, nu e despre niciun partid, chiar daca personalizarea este uriasa si tine de nevoia noastra de a vedea chipuri si a rosti nume ca sa ne angajam emotional intr-o cauza.

Protestul de astazi este despre noi. Despre viata noastra si intreg viitorul, al nostru si al copiilor nostri.

Intrebarea nu contine niciun nume, cu exceptia celui al Romaniei. Intrebarea este daca vrem ca Romania sa ramana si sa avanseze in lumea civilizata, democratica, caracterizata prin suprematia legii, a statului de drept, a regulilor, sau acceptam pabusirea Romaniei, adica a noastra, in timp, in perioada preaderare, cu toate consecintele aferente desigur.

Daca actuala putere va fi lasata sa arunce in aer echilibrele economice atragand sanctiuni din partea UE, daca va fi lasata sa masacreze Legile Justitiei care au conditionat intrarea noastra in UE, daca justitia va ajunge din nou marioneta grupurilor mafiote, desigur nu se va crapa cerul intr-o zi. Soarele va continua sa rasara. Dar peste o Romanie a carei situatie se va degrada rapid.

Intai cu taierea fondurilor europene, apoi cu pierderea dreptului de vot, apoi poate cu restrangeri ale dreptului de munca pentru romani, cu amanarea sine die a intrarii in spatiul Schengen, cu pierderea masiva de investitii straine, cu limitarea garantiilor de securitate, pentru ca, ar trebui sa ne fie clar, odata cu Donald Trump am intrat in epoca in care nimic nu mai e gratis si apararea de care beneficiezi trebuie platita.

Si de aici efecte pe care le vedem deja la raftul cu oua, cu unt, ulei si carne, la benzinarie, in rata la banca.

Citeste mai departe despre "Alegerea care nu poate fi evitata. Aparati-va viitorul!" pe Ziare.com.

#proteste Legile Justitiei, #modificare Legi Justitie , #Stiri Administratie