Alternativa la gratiere? Proiect PNL cu pedepse privative de libertate executate in weekend sau acasa

Duminica, 05 Martie 2017, ora 15:54
1113 citiri
Alternativa la gratiere? Proiect PNL cu pedepse privative de libertate executate in weekend sau acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi parlamentari PNL au depus, la Senat, o propunere legislativa privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Masurile pe care le propune initiativa legislativa sunt:

executarea la domiciliu a pedepsei prin supraveghere cu bratara electronicaexecutarea in echivalent zile de munca in folosul comunitatiiexecutarea pedepsei in zilele de sambata si duminicaexecutarea pedepsei in regim mixt de zile de munca in folosul comunitatii, combinat cu zile de detentie sambata si duminica.

Potrivit initiativei, masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertare sunt masuri de natura judiciara, dispuse de judecator, constand in inlocuirea masurii executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu masura executarii acesteia la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar.

1. Astfel, "masura alternativa de executare a pedepsei privative de libertate a executarii la domiciliu consta in executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate, cu supraveghere prin bratara electronica".

Aceasta masura se poate aplica doar pentru condamnarea la pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare cu executarea acesteia in regim de detentie.

2. Propunerea legislativa mai prevede ca masura alternativa de executare fractionata a unei pedepse privative de libertate consta in executarea pedepsei in regim deschis de detentie numai in zilele de sambata si duminica si numai intr-un centru de detentie special infiintat in acest scop.

3. In ceea ce priveste masura alternativa de executare in echivalent a unei pedepse privative de libertate, aceasta consta in executarea pedepsei prin prestarea de zile de munca in folosul comunitatii si echivalarea acestora zilelor de executat in regim de detentie.

Echivalarea se realizeaza prin raportul de doua zile de munca in folosul comunitatii la o zi de detentie. De asemenea, munca se presteaza la unitatea sau unitatile desemnate de judecator in regim de 8 ore/zi, indiferent de intervalul orar.

4. La art. 6, alineatul 1, al propunerii legislative este prevazut faptul ca masura alternativa de executare in regim mixt a unei pedepse privative de libertate consta in executarea pedepsei prin prestarea de zile de munca in folosul comunitatii in echivalent si de executare a pedepsei in regim deschis de detentie numai in centrul special infiintat pentru executarea masurilor alternative.

Ultimele trei masuri se pot aplica pentru condamnarea la pedeapsa de pan ...citeste mai departe despre "Alternativa la gratiere? Proiect PNL cu pedepse privative de libertate executate in weekend sau acasa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect pedepse inchisoare weekend, #proiect PNL inchisoare acasa , #Stiri Administratie