Ambasada SUA spune ca premierul Dancila si ambasadorul SUA au vorbit si despre Justitie. Guvernul nu mentionase acest subiect

Luni, 12 Februarie 2018, ora 20:36
733 citiri
Ambasada SUA spune ca premierul Dancila si ambasadorul SUA au vorbit si despre Justitie. Guvernul nu mentionase acest subiect
Foto: Guvernul Romaniei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, si premierul Viorica Dancila au discutat si despre Justitie in cadrul intalnirii de azi, anunta Ambasada SUA la Bucuresti intr-un raspuns la solicitarea Agerpres.

Guvernul anuntase luni, printr-un comunicat, subiectele discutate de cei doi oficiali, insa cel al Justitiei nu era mentionat.

Executivul a informat ca Viorica Dancila si Hans Klemm au discutat despre perspectivele posibilitatii ca obligativitatea vizelor de scurta sedere pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA sa fie eliminata in acest an, prin includerea Romaniei in Programul Visa Waiver.

Cu aceasta ocazie, premierul roman si ambasadorul SUA au facut o trecere in revista a Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si Statele Unite, remarcand "dinamica deosebit de pozitiva" a acestuia in anul care s-a incheiat si perspectivele de dezvoltare ale acestuia.

"Prim-ministrul Viorica Dancila a exprimat angajamentul ferm al intregului Executiv, cat si al sau personal, pentru extinderea si aprofundarea in continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de Romania relatiei cu Statele Unite in economia politicii externe si de securitate a tarii noastre", se arata in comunicatul Guvernului.

De asemenea, oficialul roman a subliniat cresterea semnificativa a resurselor alocate de catre Romania inzestrarii fortelor armate si cresterii capabilitatilor acestora si a exprimat convingerea ca programele de achizitie vor juca un rol important asupra intregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmand sa produca efecte dincolo de colaborarea in materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperarii economice dintre tara noastra si SUA.

Prim-ministrul Dancila a subliniat deschiderea economiei romanesti fata de investitorii americani, incurajand misiunea diplomatica a SUA la Bucuresti sa transmita, cat mai curand posibil, o lista a companiilor americane interesate sa investeasca in Romania.

"Premierul a subliniat importanta investitorilor americani pe piata romaneasca, evidentiind importanta acordata de Executiv acestui proiect major de investitii", se mai spune in comunicat.

Totodata, concretizarea si succesul acestui proiect sunt esentiale pentru aprofundarea cooperarii economice bilaterale, a subliniat prim-ministrul Dancila.

Seful Executivului a evidentiat si consistenta candidaturii Romaniei la OCDE, solicitand sprijinul SUA pentru promovarea acesteia.

"Prim-mi ...citeste mai departe despre "Ambasada SUA spune ca premierul Dancila si ambasadorul SUA au vorbit si despre Justitie. Guvernul nu mentionase acest subiect" pe Ziare.com

#Hans Klemm Viorica Dancila, #Hans Klemm Viorica Dancila justitie , #Stiri Administratie