Ambasadorul UK a discutat cu Toader despre modificarile la Legile Justitiei: Sa fie consultate toate partile. DNA lucreaza foarte bine

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 11:39
986 citiri
Ambasadorul UK a discutat cu Toader despre modificarile la Legile Justitiei: Sa fie consultate toate partile. DNA lucreaza foarte bine
Foto: captura video Digi24

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a solicitat, miercuri, sa aiba o discutie cu ministrul Tudorel Toader pe tema modificarilor la Legile Justitiei, iar la finalul intrevederii a laudat DNA si a subliniat ca ar fi bine ca toate partile implicate sa fie consultate in privinta schimbarilor preconizate in legislatie.

Paul Brummell a stat mai bine de o ora la Ministerul Justitiei, intrevederea nefiind anuntata anterior.

Vizita inopinata a ambasadorului britanicvine la doar o zi dupa intalnirea dintre ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, cu Tudorel Toader, intalnire incheiata cu prea putine lamuriri despre concluziile la care s-a ajuns in urma discutiilor purtate.

Hans Klemm, dupa o intalnire de mai bine de doua ore cu Tudorel Toader: A fost o discutie fructuoasa si completaMinistrul Justitiei a dat un comunicat in care nu se spune mai nimic dupa intalnirea cu ambasadorul SUA

Ambasadorul Marii Britanii le-a spus jurnalistilor care il asteptau la iesire ca au fost abordate trei aspecte importante: colaborarea bilaterala intre cele doua tari in domeniul Justitie Civila, Brexit si modificarea Legilor Justitiei.

In ceea ce priveste primul subiect, ambasadorul a subliniat ca intre Marea Britanie si Romania exista "o colaborare foarte stransa la toate nivelurile" privind Justitia Civila, dand ca exemplu lupta impotriva traficului de fiinte umane.

"Anul trecut, 12 procurori si judecatori din Romania au venit in vizita in Marea Britanie pentru schimb de experienta", a punctat Paul Brummell.

Despre Brexit, ambasadorul britanic a spus ca in timpul intrevederii a "subliniat faptul ca dupa iesirea Marii Britanii din UE vrem sa avem in continuare o relatie foarte stransa in ceea ce priveste colaborarea juridica".

"E foarte important! Guvernul britanic a publicat un document cu propuneri, idei. Trebuie sa avem un mecanism care permite o colaborare foarte stransa in domeniul juridic civil, intre Marea Britanie si cele 27 de state membre UE", a mai subliniat Paul Brummell.

Cel de-al treilea subiect, modificarile propuse de ministrul Tudorel Toader la legile Justitiei, a fost si cel in legatura cu care ambasadorul britanic a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari.

"Am subliniat ca Romania decide, conform Constitutiei si conform procedurilor parlamentare, ce sistem de justitie vrea, care este sistemul potrivit. Noi am subliniat ca apreciem foarte mult ce a facut Romania in anii trecuti, in ceea ce priveste stabilirea sistemul ...citeste mai departe despre "Ambasadorul UK a discutat cu Toader despre modificarile la Legile Justitiei: Sa fie consultate toate partile. DNA lucreaza foarte bine" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador Marea Britanie discutie Toader, #ambasador britanic legile justitiei , #Stiri Administratie