Amenda de 10.000 de lei pentru Apa Nova, in scandalul apei din Bucuresti

Luni, 04 Februarie 2019, ora 19:46
896 citiri
Amenda de 10.000 de lei pentru Apa Nova, in scandalul apei din Bucuresti
Foto: Facebook/Apa Nova Bucuresti

Compania Apa Nova a fost amendata, luni, de catre Directia de Sanatate Publica cu suma de 10.000 de lei pentru modul in care a gestionat problemele privind apa potabila din Capitala, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute luni seara, ministrul Sorina Pintea a declarat ca Apa Nova ar fi trebuit sa anunte DSP si Primaria Bucuresti cu privire la calitatea apei, iar Ministerul Sanatatii a luat decizia sa informeze populatia privind riscurile folosirii apei, deoarece, daca ar fi ales sa nu o faca, ar fi fost vorba de iresponsabilitate.

Pintea a mai spus ca a sunat-o pe Gabriela Firea pentru a o informa cu privire la masurile pe care MS urma sa le aplice.

Totodata, Sorina Pintea a declarat ca, incepand de luni, intre Directia de Sanatate de Sanatate Publica si furnizorii de apa nu mai exista un protocol privind comunicarea cu presa.

Citeste pe larg declaratiile ministrului Pintea: Analizele chimice ale "apei cu clor" sunt normale. Daca furnizorul comunica, nu ajungeam aici

Criza apei din Bucuresti

Amintim ca scandalul a izbucnit miercuri, dupa ce pe retelele sociale a circulat un mesaj prin care se anunta ca apa de la robinet nu este potabila. Apoi, Apa Nova a transmis ca este adevarat ca in apa se gaseste mai mult clor, dar ca aceasta este potabila.

In doar cateva ore, Ministerul Sanatatii a recomandat ca bucurestenii sa nu foloseasca apa de la robinet pentru baut, gatit sau spalat.

Joi dimineata, Apa Nova a revenit cu un comunicat insistand ca apa este potabila.

Tot joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis Corpul de Control la Apa Nova sa verifice daca a fost sau nu depasita doza permisa de clor din apa de la robinet.

Apoi, intr-o conferinta de presa, Sorina Pintea a declarat ca Ministerul Sanatatii nu a spus ca apa din Capitala nu ar fi potabila, ci ca doar a fost depasit nivelul de clor si ca le-a recomandat oamenilor sa nu o consume pana la obtinerea rezultatelor finale.

Mai mult, Firea l-a sesizat pe Klaus Iohannis, care este si presedintele CSAT, si pe seful SRI pentru a interveni in scandalul apei din Bucuresti.

Citeste si - Scandalul apei potabile: Viceprimarul Badulescu ii face plangere penala ministrului Sanatatii. Cum a reactionat Pintea ...citeste mai departe despre "Amenda de 10.000 de lei pentru Apa Nova, in scandalul apei din Bucuresti" pe Ziare.com

#amenda Apa Nova clor , #Stiri Administratie