Amenzi de doar 1.500 de lei in cazul pacientilor scosi pe holuri, printre vizitatori, imediat dupa operatie

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 18:05
1149 citiri
Amenzi de doar 1.500 de lei in cazul pacientilor scosi pe holuri, printre vizitatori, imediat dupa operatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Managerul Spitalului Judetean Braila Delia Rasnoveanu a primit o amenda de 1.000 lei dupa ce in presa au aparut poze cu pacienti proaspat operati trasportati pe holuri, printre vizitatori, catre Terapie Intensiva (ATI). O amenda de 500 de lei a primit si asistenta care coordoneaza Serviciul de limitare a infectiilor.

"Inspectia a fost facuta de inspectorii de la DSP Galati numiti de ministrul Sanatatii. S-au dat doua sanctiuni si au fost stabilite mai multe masuri. In primul rand, este vorba despre un termen de sase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legatura intre blocul operator si ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obtinerea avizelor in vederea modificarii de structura a cladirii. Tot inspectorii au stabilit ca intre blocul operator si ATI trebuie sa fie respectate reguli de circulatie, astfel incat pacientii sa nu se mai intersecteze cu vizitatorii", a declarat directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina.

Delia Rasnoveanu, a anuntat ca nu va contesta masurile luate de inspectori, dar ca vrea o prelungire a termenului pentru realizarea liftului exterior:

"In sase luni nu avem cum sa-l construim, avem nevoie de cel putin un an. Celelalte masuri au fost imediat implementate, se circula cu restrictii cu liftul existent".

Managerul spitalului brailean a mai spus si ca proiectul in baza caruia s-a construit noul bloc operator nu a prevazut o legatura directa cu vechea cladire. De aceea, reprezentantii spitalului le-au cerut autoritatilor judetene sa construiasca un lift.

In urma mai multor lucrari de modernizare, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al spitalului, in vreme ce sectia de Terapie Intensive a ramas la parter. In lipsa unui circuit separat, bolnavii sunt transferati din salile de operatie la ATI prin spatii tranzitate si de vizitatori.

La acel moment, Delia Rasnoveanu a declarat ca a aflat din presa despre traseul bolnavilor. ...citeste mai departe despre "Amenzi de doar 1.500 de lei in cazul pacientilor scosi pe holuri, printre vizitatori, imediat dupa operatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda spital judetean Braila, #pacienti operati holuri, #nereguli spitalul judetean Braila , #Stiri Administratie