Amenzi de mii de lei pentru protestele din Sanatate: Alianta Medicilor acuza un dublu standard

Joi, 09 Iunie 2016, ora 08:00
789 citiri
Amenzi de mii de lei pentru protestele din Sanatate: Alianta Medicilor acuza un dublu standard
Foto: Facebook/Adriana Toma

"E strigator la cer sa spui ca vrei implicarea societatii civile, iar pe de alta parte sa sanctionezi aceste implicari, e dublu standard", spune Bogdan Tanase, presedintele Aliantei Medicilor.

Intr-o declaratie acordata Ziare.com, acesta critica amenzile primite de Carmen Uscatu, activist civic cu realizari importante in domeniul programelor de sanatate publica, pentru participarea sa la mitinguri in cursul carora si-a exprimat "opinii referitoare la spitalele din Romania".

Carmen Uscatu este una dintre persoanele care a initiat evenimentul care a scos, la inceputul lunii mai, sute de oameni in strada, pentru a cere anchete obiective in cazul dezinfectantilor diluati de Hexi Pharma, demisia ministrului Sanatatii de la acea vreme si pentru a comemora victimele #Colectiv.

Initiativei sale i s-a alaturat atunci Alianta Medicilor din Romania. Pentru cele doua zile de proteste - 6 si 7 mai - Carmen Uscatu a fost amendata cu 3.500 de lei.

"Sigur ca da, amenzile vor fi contestate ...citeste mai departe despre "Amenzi de mii de lei pentru protestele din Sanatate: Alianta Medicilor acuza un dublu standard" pe Ziare.com

#Carmen Uscatu amenda, #protest Sanatate scandal, #reactie Bogdan Tanase scandal , #Stiri Administratie