Ana de Bourbon-Parma, regina neincoronata a Romaniei - cum s-a infiripat povestea de dragoste cu regele Mihai

Luni, 01 August 2016, ora 18:38
907 citiri
Ana de Bourbon-Parma, regina neincoronata a Romaniei - cum s-a infiripat povestea de dragoste cu regele Mihai
Foto: site Casa Regala

Ana de Bourbon-Parma a fost alaturi de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind sotia acestuia intr-o perioada foarte sumbra pentru monarhul Romaniei, aflat in primul an al indelungatului sau exil.

Regina provenea dintr-o familie ilustra, ramura spaniola a familiei de Bourbon, o ramura a ei avand titlul de duce de Parma.

Ana de Bourbon-Parma s-a nascut pe 18 septembrie 1923, la Paris, ca fiica a lui Rene de Bourbon-Parma si a printesei Margarethe a Danemarcei. De altfel, in pofida titlului familiei, limba franceza a fost limba sa materna pe care a vorbit-o inclusiv in familia sotului sau.

Ana a trait experienta exilului inaintea sotului sau. Dupa infrangerea Frantei de catre Germania, in 1940, parintii sai se refugiaza in Spania, apoi in Portugalia si, ulterior, in Statele Unite. Acolo, Ana de Bourbon-Parma isi finalizeaza studiile la Parsons School of Designs din New York, in 1940-1943. Pentru a se intretine a fost inclusiv vanzatoare de panglici si flori ...citeste mai departe despre "Ana de Bourbon-Parma, regina neincoronata a Romaniei - cum s-a infiripat povestea de dragoste cu regele Mihai" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regina Ana murit neincoronata , #Stiri Administratie