Ancheta extinsa la DIPI. Alti 18 angajati sunt urmariti penal

Miercuri, 31 August 2016, ora 19:07
3029 citiri
Ancheta extinsa la DIPI. Alti 18 angajati sunt urmariti penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca 18 angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din Ministerul de Interne sunt urmariti penal pentru deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals, dupa ce, luni, au fost pusi sub urmarire penala sase sefi ai institutiei, pentru acelasi tip de infractiuni.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei 18 angajati sunt acuzati ca au intocmit rapoarte de cheltuieli pentru niste activitati informativ-operative false.

Aceste rapoarte au fost aprobate de persoane din conducere si in baza acestor documente banii au fost folositi pentru cheltuieli de protocol sau chiar opriti de angajati ai DIPI.

DNA ii mai acuza pe cei 18 angajati ca au atestat in fals necesitatea ori existenta unor cheltuieli operative, si-au insusit sume de bani din fondurile operative.

Mai mult, acestia au folosit rapoartele la Compartimentul fonduri operative al DIPI, chiar daca stiau ca aceste rapoarte sunt false si au ca scop fraudarea ...citeste mai departe despre "Ancheta extinsa la DIPI. Alti 18 angajati sunt urmariti penal" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati DIPI urmariti penal, #DIPI DNA deturnare fonduri , #Stiri Administratie