Ancheta Sky News: Traficanti din Romania vand arme oricui plateste, fie el hot, criminal sau terorist

Duminica, 07 August 2016, ora 11:19
1013 citiri
Ancheta Sky News: Traficanti din Romania vand arme oricui plateste, fie el hot, criminal sau terorist
Foto: Facebook/Kalashnikov AK47

Traficanti de arme din Romania le vand arme obtinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor, arata o ancheta realizata de jurnalistii britanici.

Analistii de securitate spun ca celule islamiste si atacatorii considera in prezent armele automate drept cel mai bun mod de a semana teroarea in Occident, iar granitele deschise ale UE inseamna ca arme precum AK-47 pot fi trimise cu usurinta cumparatorilor din vestul Europei, scrie Sky News.

AK-47 este in prezent cel mai cautat tip de arma - o arma rar folosita de infractorii de rand, potrivit traficantilor, care spun ca cererea a explodat in ultimii doi ani.

De ce este Kalasnikovul arma preferata a teroristilor

Din muntii din Balcani pana in zonele enorme impadurite din estul Europei, bande de traficanti au acces la milioane de arme ascunse in perioada comunista sau disponibile in zonele invecinate regiunilor de conflict, precum Ucraina.

Dupa luni de negocieri cu o banda din Romania, echipa Sky News a ...citeste mai departe despre "Ancheta Sky News: Traficanti din Romania vand arme oricui plateste, fie el hot, criminal sau terorist" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arme Romania teroristi, #vanzare arme Romania , #Stiri Administratie