Andrei Rosu spune ca a fost indepartat din Piata Victoriei de politisti - Cum explica Politia Capitalei

Joi, 16 Februarie 2017, ora 17:12
1284 citiri
Andrei Rosu spune ca a fost indepartat din Piata Victoriei de politisti - Cum explica Politia Capitalei
Foto: Facebook/Andrei Rosu

Maratonistul Andrei Rosu a transmis, joi dimineata, pe Facebook ca mai multi politisti au indepartat protestatarii din Piata Victoriei din zona in care se strang, de obicei, manifestantii.

"Eu am vrut sa imi instalez scaunul si masuta. Au venit si mi-au spus ca trebuie sa evacuez piata ca la ora asta nu se poate protesta. Au vrut sa ma zboare de aici. Am avut noroc. Au mai venit doi protestatari. Politistul care venise sa ma scoata de aici s-a dus la superior sa intrebe ce sa faca si eu am pornit Live pe Facebook si s-au mai linitit", a declarat Andrei Rosu.

Ziare.com a contat Politia Capitalei pentru a ne oferi un punct de vedere. Reprezentantii Politiei Capitalei ne-au declarat ca "un barbat aflat in centrul zonei 'Piata Victoriei' a fost notificat de catre agenti ai Brigazii Rutiere sa manifeste prudenta cu privire la locul in care se afla, putand fi victima unui accident rutier, iar pentru a-si continua manifestarea in conditii de siguranta a fost anuntata Jandarmeria, pentru a instala gardurile de protectie".

Acestia au adaugat ca din inregistrare reiese clar faptul ca agentul de politie a facut aceasta recomandare pentru ca persoana respectiva sa fie protejata si ca i s-a atras atentia ca poate deveni victima unui accident rutier.

"Precizam, si pe aceasta cale, ca in conformitate cu atributiile sale, Politia Capitalei actioneaza pentru mentinerea sigurantei tuturor cetatenilor si pentru prevenirea evenimentelor negative si nu s-a pus in niciun moment problema indepartarii prin forta a persoanei din Piata Victoriei", se arata in punctul de vedere remis Ziare.com.

De asemenea, la inceputul transmisiunii de pe Facebook, Andrei Rosu sustine ca "Patru politisti au excortat frumos un protestatar l-au dus la metrou".

Referitor la aceste informatii, reprezentantii Politiei Capitalei au declarat ca niciun politist nu a escortat vreun protestatar la metrou.

...citeste mai departe despre "Andrei Rosu spune ca a fost indepartat din Piata Victoriei de politisti - Cum explica Politia Capitalei" pe Ziare.com

#Andrei Rosu politie Piata Victoriei, #Andrei Rosu proteste Guvern , #Stiri Administratie