Andronic sustine ca arhiva SIPA ar fi fost copiata cu scopul de a controla magistrati. Cei vizati dezmint categoric

Luni, 15 Mai 2017, ora 15:26
1057 citiri
Andronic sustine ca arhiva SIPA ar fi fost copiata cu scopul de a controla magistrati. Cei vizati dezmint categoric
Foto: Arhiva Pixabay

Dan Andronic, care are mai multe dosare deschise de DNA, a publicat, luni, un articol in care sustine ca arhiva fostului serviciu secret SIPA ar fi fost copiata in mandatul Monicai Macovei, pentru ca unii magistrati sa poata fi controlati.

Informatiile sunt dezmintite categoric de cei acuzati.

In articolul publicat de Evenimentul Zilei, Dan Andronic afirma ca "exista dovezi" ca, in 2006, din arhiva SIPA au fost copiate documente in timpul inventarierii ei si, in plus, ar fi fost "sustrase si distruse dosare ale unor magistrati care, ulterior, au avansat ierarhic pana la cel mai inalt nivel", informeaza Mediafax.

Mai mult, Andronic spune ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu stie despre acest lucru, dar "a tacut", pentru ca de acele documente, "pana la un anumit moment istoric, s-au servit toti".

Intrebat, luni, intr-o conferinta de presa organizata pe tema modificarii Codurilor Penale, despre afirmatiile lui Dan Andronic, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca arhiva SIPA este in pastrare, securizata de ANP, si ca nu are cunostinta ca s-ar fi copiat din ea, dar "daca informatia se dovedeste adevarata", cel care a facut asta "va trebui sa raspunda".

Implicat in mai multe dosare deschise de DNA, Dan Andronic, un apropiat al lui Traian Basescu, a declansat in ultimele saptamani mai multe scandaluri publice si atacuri la adresa magistratilor.

Remus Truica, printul Paul si Dan Andronic afla daca ajung in spatele gratiilorUdrea, Ioana Basescu si Dan Andronic, la DNA - audierile vizeaza campania prezidentiala din 2009 (Video)Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractoruluiAndronic a indicat la Parchet intre 9 si 12 persoane cu functii, care au fost acasa la Oprea

Cum raspund cei acuzati

Monica Macovei, fost ministru al Justitiei in perioada mentionata de Andronic, dezminte categoric informatiile lansate de acesta, nefiind prima oara in ultimii ani cand aceste ipoteze au fost vehiculate in spatiul public.

"Spun inca o data foarte ferm: nu am primit niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am fotocopiat niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am sustras si distrus niciun dosar SIPA. Nu am avut nicio informatie despre judecatori sau procurori din dosarele SIPA.

Eu am decis desfiintarea acestui serviciu secret, intrucat existau informatii in spatiul public ca facea abuzuri. Justitia nu avea nevoie de un serviciu secret. Am decis sa desfiintez SIPA, iar arhiva sa fie inventariata si predata A ...citeste mai departe despre "Andronic sustine ca arhiva SIPA ar fi fost copiata cu scopul de a controla magistrati. Cei vizati dezmint categoric" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Andronic arhiva SIPA Macovei , #Stiri Administratie