ANPC a dat amenzi de peste 1,2 milioane lei pentru nereguli la promotii

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 12:40
1435 citiri
ANPC a dat amenzi de peste 1,2 milioane lei pentru nereguli la promotii

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste 1,2 milioane de lei mai multi agenti economici din toata tara care practicau vanzari cu pret redus (soldare, lichidare, vanzari promotionale).

Amenzile au fost aplicate in perioada 15-25 ianuarie 2013.

"Au fost controlati 967 operatori economici care desfasurau vanzari cu pret redus la produsele nealimentare, la 681 dintre acestia (70,42 %) fiind depistate abateri de la prevederile legale. Din acest motiv, s-au aplicat 741 sanctiuni, dintre care 377 amenzi contraventionale si 364 de avertismente. Valoarea totala a amenzilor aplicate s-a ridicat la 1.205.150 lei", au anuntat reprezentantii institutiei.

Abateri privind vanzarile promotionale au fost constatate la 246 de operatori economici, reprezentand 25,43% din totalul operatorilor controlati. Neregulile au fost descoperite in principal in judetele Arad, Bacau, Galati, Mehedinti, Neamt, Prahova, Satu Mare, Sibiu si Suceava.

Totodata, s-au constatat abateri privind vanzarile de soldare in cazul unui numar de 16 operatori economici, din judetele Bihor, Constanta, Covasna, Dolj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Neamt, Prahova si Bucuresti.

In plus, au existat abateri privind vanzarile de lichidare la 10 operatori economici, din judetele Alba, Bacau, Constanta, Covasna, Gorj, Iasi, Satu Mare si Vaslui.

Inspectorii ANPC au constatat abateri privind regulile de fixare si publicitate a preturilor la 65 operatori economici din judetele Alba, Arges, Braila, Constanta, Covasna, Harghita, Iasi, Satu Mare, Salaj, Teleorman, Vrancea, reprezentand 6,72% din totalul operatorilor controlati.

#amezi ANPC Romania, #amenzi agenti comerciali Romania, #amenzi concurenta neloiala , #Stiri Administratie