Apa Nova insista ca apa din Bucuresti este buna de baut: Cum arata rezultatele din ultimele ore

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 08:19
1139 citiri
Apa Nova insista ca apa din Bucuresti este buna de baut: Cum arata rezultatele din ultimele ore
Foto: Arhiva Pixabay

La doar cateva ore dupa ce Ministerul Sanatatii a transmis bucurestenilor sa evite apa de la robinet, mai ales in sectoarele 5 si 6, Apa Nova anunta, joi dimineata, ca apa este potabila.

Mai exact, intr-un comunicat Apa Nova spune ca rezultatele analizelor din ultimele ore reconfirma si atesta calitatea si potabilitatea apei in Bucuresti, iar concentratia de clor rezidual este in limitele admise.

"In spiritul valorii de baza care guverneaza compania noastra si anume responsabilitate fata de client, Apa Nova Bucuresti a suplimentat, incepand cu seara zilei de 30.01.2019, numarul si frecventa analizelor privind indicatorii de calitate a apei potabile in sectoarele 5 si 6.

Astfel, rezultatele analizelor efectuate in ultimele ore reconfirma si atesta calitatea si potabilitatea apei produsa si distribuita de catre compania Apa Nova consumatorilor din municipiul Bucuresti.

Expertiza operatorului a permis punerea in aplicare a solutiilor tehnice necesare pentru gestionarea in conditii de siguranta a furnizarii serviciului de apa potabila", anunta compania.

Conform legislatiei in vigoare, concentratia clorului rezidual liber in apa potabila din reteaua de distributie trebuie sa se incadreze intre 0,10 - 0,50 mg /litru, ceea ce inseamna ca in apa potabila, trebuie sa se regaseasca clor intre aceste valori.

Prezenta clorului in apa potabila este deci o necesitate si o garantie ca apa este conforma din punct de vedere microbiologic. In plus, o certitudine pentru consum in siguranta a acesteia. In alte state, spre exemplu, normele impun concentratii mult mai mari de clor tocmai pentru a certifica aceasta siguranta (de exemplu, SUA), explica Apa Nova.

"In mod uzual, operatorii de apa mentin un nivel al dezinfectantului (clor rezidual in forma libera) la valori de pana la 0.50 mg. Conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, clorul, care este prezent in apa potabila, se poate incadra in limitele intre 0,20 mg/l si pana la 1 mg/l, utilizarea clorului fiind cea mai sigura si frecventa metoda pentru tratarea apei (eliminarea de virusi si bacterii) . Rezultatele monitorizarii calitatii apei in Bucuresti in acest moment arata ca concentratia de clor rezidual in forma libera nu a depasit valoarea de 0.40 mg/l si nu a fost mai mici de 0,10 mg/l", sustin reprezentantii companiei.

De asemenea, reiau explicatiile potrivit caror ca urmare a topirii bruste a depunerilor de gheata si zapada, a crescut concentratia de amoniu din raul Arges, acesta ...citeste mai departe despre "Apa Nova insista ca apa din Bucuresti este buna de baut: Cum arata rezultatele din ultimele ore" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apa Nova apa potabila Bucuresti, #Ministerul Sanatatii apa potabila , #Stiri Administratie