Apelul lui Tariceanu la boicotarea DNA incalca independenta Justitiei. Decizii CSM si in cazurile Basescu si Udrea

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 11:42
1071 citiri
Apelul lui Tariceanu la boicotarea DNA incalca independenta Justitiei. Decizii CSM si in cazurile Basescu si Udrea
Foto: Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit ca declaratiile lui Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si ale Elenei Udrea despre activitatea DNA afecteaza independenta Justitiei.

In ce il priveste pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, CSM a apreciat ca apelul acestuia de a nu se mai vota nicio cerere a DNA de ridicare a imunitatii pana la finalul actualei legislaturi afecteaza independenta sistemului judiciar.

Inspectia Judiciara a facut verificari in cazul afirmatiilor lui Tariceanu, la solicitarea presedintelui CSM.

In sedinta plenului CSM de luni, s-a apreciat ca afirmatiile lui Tariceanu din 16 octombrie, prin documentul intitulat "Apel catre parlamentari" publicat pe pagina de Internet a Senatului si prin intermediul emisiunii "24/7" difuzata de postul de televiziune Digi 24, "au adus atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, cu consecinta subminarii credibilitatii justitiei ca sistem".

"Presedintele Senatului isi manifesta ...citeste mai departe despre "Apelul lui Tariceanu la boicotarea DNA incalca independenta Justitiei. Decizii CSM si in cazurile Basescu si Udrea" pe Ziare.com

#CSM Tariceanu independenta justitie, #CSM Basescu independenta justitie, #CSM Udrea independenta justitie, #Tariceanu critici DNA, #Basescu critici DNA, #Udrea critici DNA , #Stiri Administratie