Aproximativ 22.000 de angajati ai Finantelor au declansat un protest spontan. Sunt nemultumiti de Legea salarizarii

Luni, 15 Mai 2017, ora 10:07
1000 citiri
Aproximativ 22.000 de angajati ai Finantelor au declansat un protest spontan. Sunt nemultumiti de Legea salarizarii
Foto: Sed Lex

Aproximativ 22.000 de angajati ai Ministerului Finantelor au declansat un protest spontan, luni dimineata, nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare.

Vasile Marica, liderul Sed Lex, a declarat ca protestul afecteaza toate marile orase din tara.

Angajatii din Finante sustin ca proiectul Legii salarizarii ii defavorieaza, ei urmand sa piarda la salariu intre 10 - 35%, "salarii castigate intr-o batalie cu regimul Basescu".

"Noua lege nu-i favorizeaza sub nicio forma. E inacceptabil", a declarat Vasile Marica pentru Digi24, care sustine ca s-a discutat "cu toti ministrii", dar nu s-a ajuns la vreo concluzie.

"Nu putem accepta lucrul acesta si n-o sa-l acceptam", mai afirma liderul de sindicat.

In plus, mai spune el, salariatii de la Finante sunt nemultumiti si de angajarea consultantilor fiscali, care ar urma sa aiba venituri duble fata de actualii angajati. Cu alte cuvinte, pentru acestia se gasesc bani, nu insa si pentru actualii angajati din minister, mai spune el.

La randul sau, presedintele Sindicatului National Finante Publice - SindFISC, Liviu Toader, a declarat pentru News.ro ca au intrat in greva angajatii din Bucuresti si cel putin zece judete.

"Legea salarizarii e in primul rand factorul declansator. La Bucuresti sunt 200-300 de persoane care au intrerupt lucrul, in tara sunt cateva mii. Principalele revendicari sunt cele semnalate de-a lungul timpului, plecand de la nefinantarea serviciilor in care lucreaza acesti oameni, plus proiectul legii salarizarii.

In ceea ce priveste salarizarea angajatilor din Finantele publice, din cadrul ANAF, proiectul este ambiguu privind incadrarea in grilele de salarizare. Nu exista o protectie juridica a angajatilor ANAF care fac controale, nu exista o protectie juridica reala, angajatii Fiscului merg in controale in numele statului, si nu in nume propriu", a spus Liviu Toader.

Legea salarizarii unitare: Care sunt majorarile si de cand intra in vigoareIn noua Lege a salarizarii, judecatorii ar avea salarii mai mari ca procurorii. Lazar nu e de acord: S-ar crea o problema de constitutionalitateDragnea prezinta cat vor castiga profesorii, medicii si alte categorii de bugetari, potrivit noii Legi a salarizarii unitare ...citeste mai departe despre "Aproximativ 22.000 de angajati ai Finantelor au declansat un protest spontan. Sunt nemultumiti de Legea salarizarii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest angajati finante, #taieri salarii angajati Finante, #greva angajati Finante legea salarizarii , #Stiri Administratie