Argesul va implementa programul-pilot in care masinile de deszapezit vor fi dotate cu GPS

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 18:59
1604 citiri
Argesul va implementa programul-pilot in care masinile de deszapezit vor fi dotate cu GPS
Sova: 75 de masini si utilaje vor fi dotate cu GPS

CNADNR va initia, in judetul Arges, un program-pilot de dotare a fiecarui utilaj de deszapezire cu GPS, pentru urmarirea costurilor si a modului de actiune, a anuntat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

Ministrul Dan Sova a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca utilajele de deszapezire din judetul Arges vor fi dotate cu GPS in aceasta iarna, pentru a se cunoaste exact traseele pe care le urmeaza si activitatile pe care le fac, transmite corespondentul Mediafax.

"In judetul Arges vom avea, pentru prima oara, un program-pilot al CNADNR-ului, in care vom pune GPS pe fiecare masina de deszapezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorura de calciu si se va putea urmari pe site-ul CNDANR-ului fiecare masina unde se afla. Si daca programul-pilot da rezultate - in sensul ca vom sti cati kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cat s-a aflat pe drum la munca, cand a iesit pe drum, cat a mers, cu ce viteza, vom putea urmari absolut tot - il vom extinde in toata tara", a afirmat Dan Sova.

Masinile de deszapezire pot fi urmarite pe site-ul CNADNR

Potrivit acestuia, activitatea masinilor de deszapezire din judetul Arges va putea fi urmarita pe site-ul CNADNR in baza unor parole, care vor fi oferite de catre reprezentantii institutiei.

Sova a precizat ca 75 de masini si utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind in curs de realizare procedura de achizitie a acestora.

Ministrul nu a putut preciza care este costul total al proiectului.

Ministrul Dan Sova si directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o intalnire cu directorii directiilor regionale de drumuri si poduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sova deszapezire, #CNADNR deszapezire, #GPS deszapezire , #Stiri Administratie