Armata israeliana riposteaza la tiruri cu proiectile dinspre Fasia Gaza

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 07:50
961 citiri
Armata israeliana riposteaza la tiruri cu proiectile dinspre Fasia Gaza
Foto: Facebook/ Israel Defense Forces

Armata israeliana a anuntat ca a ripostat, joi seara, la tiruri cu proiectile dinspre Fasia Gaza, dintre care unul a cazut in Israel.

Alte doua proiectile au aterizat intr-o enclava palestiniana invecinata cu sudul Israelului, a adaugat armata intr-un comunicat citat de AFP.

Tirurile unui tanc si unui avion israelian au vizat "doua posturi militare" din Fasia Gaza, a spus armata fara sa precizeze cine detine controlul acestor "posturi". A subliniat insa ca ea considera miscarea Hamas "ca responsabila pentru activitatile ostile comise impotriva Israelului dinspre Fasia Gaza".

Aceste tiruri au avut loc intr-un moment de tensiuni extrem de puternice dupa ce presedintele american, Donald Trump, a decis miercuri sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Hamas, miscarea islamista palestiniana care controleaza Fasia Gaza, a indemnat la "o noua intifada" pentru a denunta decizia presedintelui american.

Israelul si Hamas pastreaza un fragil acord de incetare a focului dupa incheierea razboiului din 2014, al treilea dupa ce miscarea islamista a preluat puterea in Fasia Gaza in 2007.

Armistitiul este sporadic pus sub semnul intrebarii de tiruri de rachete dinspre Fasia Gaza, cel mai frecvent atribuite gruparilor salafiste.

Citeste si

Israelul saluta decizia lui Trump privind Ierusalimul: Nu exista un cadou mai potrivit si mai frumosDaca te voi uita IerusalimeTillerson, Mattis si seful CIA nu au fost de acord cu decizia lui Trump privind IerusalimulAl-Qaida condamna decizia lui Trump privind Ierusalimul si cere intensificarea atacurilor ...citeste mai departe despre "Armata israeliana riposteaza la tiruri cu proiectile dinspre Fasia Gaza" pe Ziare.com

#Israel atac armata Fasia Gaza , #Stiri Administratie