ASF a schimbat politica de recrutare si promovare a personalului

Luni, 30 Iunie 2014, ora 14:43
1469 citiri
ASF a schimbat politica de recrutare si promovare a personalului

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va avea, incepand cu 1 iulie 2014, o noua politica de recrutare si promovare a personalului, aprobata la sfarsitul saptamanii trecute de catre Consiliul ASF.

Potrivit unui comunicat al ASF, printre cele mai importante aspecte pe care le reglementeaza noua politica in materie de resurse umane se numara metodele de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazeaza recrutarea si selectia viitorilor angajati, criteriile generale de eligibilitate, precum si conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul ASF.

"ASF este o institutie de excelenta si de aceea vrem ca toti cei care lucreaza in cadrul Autoritatii sa fie specialisti de inalta tinuta morala si profesionala. Noua procedura de recrutare si selectie stabileste criterii si metodologii care ne vor ajuta sa avem in cadrul organizatiei, in proportie majoritara, profesionisti desavarsiti", a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Conform "Politicii de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor in structura organizatorica a ASF", care intra in vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante in cadrul Autoritatii se face printr-o selectie externa si interna desfasurata simultan, pentru a asigura echilibru, competitivitate si deschidere catre piata.

Recrutarea in ASF se face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilitatii cu postul prin testare psihometrica si interviu, interviul socio-profesional) la care participa cel putin trei candidati interni si externi pentru fiecare post in parte.

De asemenea, ASF a lansat si Programul Tinere Talente, dedicat atragerii de tineri absolventi ai facultatilor, masteratelor, doctoratelor de profil, precum si recrutarii de tineri angajati care sa se implice in procesul de redresare si dezvoltare a institutiei.

#politica recrutare ASF, #promovare personal ASF, #angajati ASF , #Stiri Administratie