ASF va avea o noua organigrama. Numarul directorilor, redus cu peste 35%

Sambata, 31 Mai 2014, ora 09:47
2285 citiri
ASF va avea o noua organigrama. Numarul directorilor, redus cu peste 35%

Autoritatea de Supraveghere Financiara va avea, de la 1 octombrie, o noua organigrama, numarul de conducatori fiind redus cu 35%, prin eliminarea pozitiilor de sef de departament subordonati vicepresedintilor si a directorilor adjuncti si unificarea directiilor de protectie a consumatorilor.

"Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectura institutionala a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Noua organigrama a ASF, care va deveni operationala de la 1 octombrie, urmareste transformarea autoritatii intr-o institutie mai flexibila si orientata spre eficienta, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 si desfiinteaza pozitii de management intermediare. Ca urmare, functiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%", se arata intr-un comunicat al ASF.

Fata de situatia actuala, in noua schema de organigrama nu se mai regasesc pozitiile de sef de departament pe fiecare domeniu, subordonate direct presedintelui si vicepresedintilor, si nici pozitiile de directori adjuncti pe fiecare directie din toate cele trei piete supravegheate, si care coordonau serviciile de specialitate.

Mai mult, va fi infiintata o singura Directie de Protectie a Consumatorilor, prin comasarea directiilor de protectie a consumatorilor existente in prezent pentru fiecare piata in parte.

In acelasi timp, s-a reinfiintat Directia Comunicare, Relatii Publice si Organisme Internationale, subordonata direct presedintelui ASF, si care inglobeaza o parte din actuala Directie de Afaceri Europene si Relatii Internationale.

ASF a anuntat in comunicatul de vineri ca se vor evalua in continuare pozitiile din organigrama si se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atributii, la care se va alinia ulterior intreaga organizatie.

"Ma astept ca pana la finalul acestui an, noua structura a ASF sa functioneze din plin. Schimbarile nu sunt nici simple si nici atat de rapide pe cat ne-am dori si pe cat am avea nevoie. Noua organigrama, bazata pe functionalitate, este un pas critic pentru a trece de la pozitia destul de pasiva de astazi, de simplu controlor al pietelor, la una activa, de dezvoltator al pietei financiare non-bancare", a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

La inceputul acestei luni, Negritoiu declara ca ASF va intra intr-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masiva a cheltuielilor cu personalul si cresterea semnificativa a eficientei, avand ca model organizarea BNR. El a precizat ca restructurarea va privi in principal functiile de conducere si in special cele de middle management.

"Sunt prea multi sefi in ASF", a spus, atunci, Negritoiu.

El a aratat ca reducerea cheltuielilor a inceput deja prin scaderea remuneratiilor si indemnizatiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneratiile din BNR si sub o medie a autoritatilor similare din UE.

ASF are putin peste 600 de angajati.

Negritoiu a mai anuntat in urma cu trei saptamani ca angajarile din ASF au fost blocate si au fost suspendate toate primele si bonusurile pana la finalizarea noii organigrame. In opinia lui Negritoiu, salariatii ASF ar trebui sa primeasca o singura prima, in functie de performanta anuala, iar primele de performanta sa fie doar exceptii, pentru rezultate pe proiecte speciale.

El a mai aratat ca nu a adus pe nimeni in ASF si nici nu doreste sa aduca pe cineva din afara pana cand nu se revizuieste organigrama si nu ar aparea functionalitati la care sa nu poata sa corespunda personalul actual.

Autoritatea si-a inceput activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

#organigrama ASF, #numar directori ASF, #Misu Negritoiu ASF , #Stiri Administratie