Astra Asigurari e una dintre companiile care aveau arhiva in depozitul din Ilfov care a ars

Luni, 29 Mai 2017, ora 09:46
1497 citiri
Astra Asigurari e una dintre companiile care aveau arhiva in depozitul din Ilfov care a ars
Foto: ISU Bucuresti Ilfov

Arhiva Astra Asigurari se afla in depozitul de la Darasti (Ilfov) la care vineri seara a izbucnit un incendiu care nu a fost stins nici pana acum.

Este posibil ca arhiva, care ar trebui sa fie folosita ca proba in procesul intentat de familia Adamescu la Washington, sa fi fost distrusa, scrie Romania Libera.

"Incendiul de proportii izbucnit la aceste hale este cu atat mai ciudat cu cat survine exact in momentul depunerii de probele la ICSID - Tribunalul International de Arbitraj de la Washington. Cea mai puternica si cunoscuta instanta internationala de arbitraj comercial si unde in iulie 2016, Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului roman", scrie luni Romania Libera, publicatie detinuta de familia Adamescu.

Familia Adamescu a dat in judecata statul roman acuzand "distrugerea sistematica si premeditata a celei mai mari afaceri cu asigurari din Romania, Astra Asigurari SA. Nova Group".

"Cea mai grava acuzatie adusa Romaniei la ICSID o reprezinta presupusa implicare a fostului premier Victor Ponta in executarea 'la comanda' a Astra Asigurari, cu ajutorul ASF si a lui Misu Negritoiu", scrie cotidianul citat.

Incendiul care a izbucnit vineri seara nu a fost stins nici pana la aceasta ora. Luni dimineata acolo actionau 2 autospeciale de stingere si 1 autoscara, care actioneaza pentru lichidarea focarelor mocnite, informeaza ISU Bucuresti-Ilfov.

Flacarile au afectat aproximativ 1.000 de metri patrati din suprafata totala a imobilului de 1.800 de metri patrati, imobil unde erau depozitate arhivele a peste 100 de firme, in general companii private, in special banci.

Stefan Ecxarcu, managerul companiei careia ii apartine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sambata, ca depozitul avea asigurare, companiile care aveau acolo arhivele urmand sa fie despagubite.

"Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau si in format electronic, la solicitarea clientilor, si vom face o analiza sa vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele in mai multe spatii, nu erau toate in acelasi loc", a declarat acesta.

Citeste mai multe despre:

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani si 4 luni de inchisoareA fost anuntata cauza oficiala a mortii lui Dan AdamescuJudecatoarea mituita de Dan Adamescu a fost liberata conditionatTribunalul din Londra a decis suspendarea extradarii lui Alexander Adamescu ...citeste mai departe despre "Astra Asigurari e una dintre companiile care aveau arhiva in depozitul din Ilfov care a ars" pe Ziare.com

#arhiva Astra Asigurari distrusa incendiu , #Stiri Administratie