Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 15:27
1292 citiri
Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie
Foto: Facebook / HVIM (Arhiva)

Procurorii DIICOT au retinut marti o persoana suspectata ca intentiona sa detoneze o bomba artizanala in timpul paradei organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Targu Secuiesc.

Suspectul este membru al structurii nationalist-extremiste maghiare Miscarea de Tineret 64 de Comitate, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

"La data de 01.12.2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului B.I.A. sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal si nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit.'o' din Legea nr.535/2004 - privind prevenirea si combaterea terorismului.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in realizarea obiectivelor ...citeste mai departe despre "Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie" pe Ziare.com

#atac terorist Covasna, #extremisti maghiar Covasna, #alerta bomba Covasna , #Stiri Administratie