Atentie, turisti! Constanta si Mamaia risca sa ramana fara apa calda

Miercuri, 08 August 2018, ora 16:52
904 citiri
Atentie, turisti! Constanta si Mamaia risca sa ramana fara apa calda
Foto: Arhiva Ziare.com

Constantenii, dar si zecile de mii de turisti din Constanta si Mamaia ar putea ramane fara apa calda din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de lei, pe care Electrocentrale Constanta (CET Palas) le are catre furnizorii de gaze si apa.

Potrivit unui comunicat de presa transmis miercuri de RAJA SA Constanta, in prezent, Societatea Electrocentrale Constanta SA inregistreaza catre regia de apa un debit in valoare de peste 2,8 milioane de lei, reprezentand facturi de apa-canal si penalitati de intarziere din perioada aprilie - iulie 2018.

"Suntem nevoiti sa punem in aplicare prevederile contractuale si sa sistam furnizarea serviciilor de alimentare cu apa potabila catre aceasta entitate economica incepand cu data de luni, 13 august", se arata in comunicatul de presa citat.

In document se se mentioneaza ca RAJA SA a facut tot ce a putut din punct de vedere legal pentru a recupera debitele.

"Astfel, intre reprezentantii RAJA SA si cei ai Electrocentrale Constanta SA au avut loc numeroase intalniri de solutionare a acestei situatii pe cale amiabila. Mai mult, in vederea recuperarii creantelor, au fost transmise notificari si somatii de plata prin executor judecatoresc", spun reprezentantii regiei de apa din Constanta.

Ei precizeaza ca RAJA este obligata sa achite cu prioritate si in termen legal facturile emise de catre furnizori, costurile pentru transportul si tratarea apei potabile, dar si epurarea apelor uzate la cei peste doua milioane de abonati.

Costurile sunt semnificative, la acestea adaugandu-se impozitele, taxele si redeventele catre bugetele locale si de stat, dar si rambursarea sumelor imprumutate de la BERD pentru cofinantarea programelor europene.

"Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanta in imposibilitatea de achita facturile furnizorilor si implicit, dincolo de vointa noastra, de a priva toti consumatorii de serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare", se mai arata in comunicat.

Astfel, pentru ca debitul inregistrat sa nu mai creasca, in cazul in care Societatea Electrocentrale Constanta SA nu-si va achita facturile restante, incepand cu data 13 august, unitatea va fi debransata de la reteaua de alimentare cu apa si canalizare, pentru a fi recuperata intreaga datorie.

Datorii si la Romgaz

De asemenea, si Romgaz a anuntat ca are de incasat datorii restante in valoare de peste 16 milioane de lei de la Electrocentrale Constanta si avertizeaza ca vor sista livrarile de gaze na ...citeste mai departe despre "Atentie, turisti! Constanta si Mamaia risca sa ramana fara apa calda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apa calda Constanta Mamaia , #Stiri Administratie