Atentionare MAE pentru timpii de asteptare la frontiera cu Bulgaria de la Ruse

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 12:31
1095 citiri
Atentionare MAE pentru timpii de asteptare la frontiera cu Bulgaria de la Ruse
Foto: Arhiva Ziare.com

In data de 1 mai, exista riscul ca la trecerea prin punctul de frontiera Ruse, pentru plata taxei de pod, sa se creeze coloane mai mari de autoturisme si autocare, fapt ce va duce la timpi mariti de asteptare la trecerea catre Romania, anunta MAE.

Potrivit unui comunicat MAE, la solicitarea autoritatilor vamale bulgare se recomanda ca turistii romani, care aleg sa revina in tara, prin PCTF Ruse, sa pregateasca in prealabil suma exacta pentru taxa de pod: 4 leva sau 2 euro, in acest mod putand fi scurtati considerabil timpii de asteptare la procesarea si eliberarea documentelor justificative tip chitante, facturi, bonuri fiscale.

Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele inmatriculate in Romania, la iesirea catre Giurgiu, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel putin 10 - 20 de minute, avand in vedere ca persoana contravenienta va trebui sa achite taxa compensatorie si sa obtina documentele justificative, subliniaza sursa citata. Se recomanda ca turistii romani sa se asigure ca au achitat taxa pentru vigneta electronica BG si ca este valabila.

MAE mentioneaza ca se pot folosi si celelalte puncte de trecere a frontierei precum: Kardam - Negru Voda, Durankulak - Vama Veche, Kainardja - Lipnita, Dobromir - Krushari (ultimele doua PCTF cu orar de functionare 8,00 - 20,00, masa totala admisa a autovehiculelor de pana la 3,5t), Silistra - Ostrov, Oryahovo - Bechet (ferry) - cu program de functionare 6,00 - 24,00, Nikopol - Turnu Magurele (ferry) si Svishtov - Zimnicea (ferry) - ultimele doua puncte cu program de functionare 8,00 - 20,00.

"Autoritatile abilitate vor intreprinde masurile necesare prevenirii formarii de coloane de autovehicule si aglomerarii punctului de frontiera Ruse si a zonei adiacente acestuia, manifestand o atentie deosebita pentru fluidizarea, pe cat posibil, a circulatiei autoturismelor si autocarelor. Acest lucru va putea conduce si la oprirea temporara a circulatiei autocamioanelor de tonaj mare sau tirurilor. Se recomanda firmelor romanesti de transport international de marfa sau pasageri, care au planificat tranzit in aceasta perioada pe teritoriul bulgar, sa ia masurile adecvate in vederea organizarii eficiente a itinerariilor de deplasare si stabilirii programului de lucru al soferilor", se arata in comunicatul citat.

Se pot obtine informatii privind conditiile de achizitionare a e-vignetei BG de pe site-ul www.bg-toll.bg (cu versiune si in limba romana ...citeste mai departe despre "Atentionare MAE pentru timpii de asteptare la frontiera cu Bulgaria de la Ruse" pe Ziare.com

#trafic vama Bulgaria MAE Ruse , #Stiri Administratie