Augustin Lazar s-a intalnit cu procurori din Departamentul de Justitie al Statelor Unite

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 15:38
1048 citiri
Augustin Lazar s-a intalnit cu procurori din Departamentul de Justitie al Statelor Unite
Foto: Ministerul Public

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, i-a primit, marti, la sediul Parchetului de pe langa ICCJ, pe Matthew Hiller si Anca Pop, procurori federali din cadrul Departamentului de Justitie al Statelor Unite.

"In cadrul discutiilor a fost subliniata excelenta relatie de cooperare judiciara romano-americana, in acest sens fiind evocate cateva dintre cauzele complexe solutionate prin efortul comun al procurorilor din cele doua tari", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, intrevederea profesionala dintre procurorii romani si cei americani a fost "una tehnica, aplicata", realizandu-se "un schimb de bune practici" si punandu-se "bazele unei colaborari directe".

"Cei doi procurori federali s-au aflat in Romania pentru a sustine un work-shop pe teme de actualitate si prioritare pentru Ministerul Public, referitoare la investigatiile in domeniul proprietatii intelectuale, criminalitatii informatice spalarii de bani", se mai arata in comunicatul citat.

La discutii au mai participat din partea Ministerului Public si seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica, procurorul Romulus Varga, precum si Nadina Spinu, procuror in cadrul Serviciului de cooperare judiciara internationala, si Anda Murgoi, procuror in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

C.B. ...citeste mai departe despre "Augustin Lazar s-a intalnit cu procurori din Departamentul de Justitie al Statelor Unite" pe Ziare.com

#Augustin Lazar procurori federali americani , #Stiri Administratie